Beograd konačno dobio svoju biciklističku kuhinju

, / 16.05.2014
Od nedavno Beograd je dobio svoju biciklističku kuhinju. Beogradska biciklistička kuhinja (Bike kitchen Belgrade) nalazi se u ulici Dragoslava Popovića 22, a okuplja zaljubljenike u bicikle i ljude koji volonterski pomažu beogradskim biciklistima da poprave svoje dvotočkaše.

Cilj ekipe ljudi koja se okuplja oko beogradske biciklističke kuhinje je da sve kojima je to potrebno nauče kako da brinu o svom biciklu, kroz edukativne radionice i prezentacije, razmenu znanja među korisnicima te pomoć koju vam pružaju volonteri malo vičniji šrafljenju i podmazivanju.

Ekipu Bike kitchen-a trenutno čini vrlo skladna ekipa momaka koji „pokrivaju“ različite vrste biciklizma – drumski, brdski i urbani. U timu beogradske biciklističke kuhinje su Miloš Starčević koji je drumski biciklista, dugoprugaški trkač i budući fixed gear majstor, Nikola Mihaelj, urbani biciklista, majstor za ss/fixi/pony i ostalu tehniku starije generacije i Andrija Vranićbrdski biciklista, majstor za mtb/fs/hidrauliku/karbon i ostala novija čuda tehnike.


Trenutno funkcionišu kao ekipa besplatnih servisera, a u bliskoj budućnosti (čitaj -čim nas ohrabre da sami uzmemo u ruke njihove alate i naše bicikle), planiraju pokretanje edukativnih radionica o tehničkim aspektima održavanja bicikala, izradi DIY biciklističke opreme te pravljenju ramova od bambusa i drugih prirodnih materijala.

Volonteri BkB-a ovako govore o svom radu: „Ako vam je samo potreban neki ključ ili šrafciger, rado ćemo vam ih pozajmiti bez naknade, ukoliko možete da radite samostalno. Ako vam je potrebna pomoć naših volontera, ili biste želeli da koristite naš servisni stalak, i to možete da radite za dž, a možete i da nam ubacite koji dinar u kasicu ;). Vaš prilog ne mora biti samo u novcu – možete da nam donirate višak delova za bicikle, ili najvredniju donaciju – vaše vreme. Bike kitchen je volonterski projekat, pa su nam radni sati volontera najpotrebniji“.

Bike kitchen je otvoren za posetioce svakog dana od 10 do 11 časova, ili dok god ima potrebe. Sastanci, prezentacije i projekcije održavaju se sredom od 18 do 20 časova. Seminari, radionice i vožnje su na programu vikendom, uz prethodnu najavu. Ako želite da koristite ovu radionicu izvan navedenih termina, potrebno je da se najavite putem fejsbuk grupe “Bike Kitchen Belgrade“, telefona 062/635-572, ili jednostavno navratite u ulicu Dragoslava Popovića 22, u Green Caffe, u sklopu kojeg se  nalazi Bike kitchen.

Bajsologija.rs

Komentari