Specialized predstavio novo Power Pro sedište sa Mirror tehnologijom

, / 23.05.2022
Specialized je predstavio novu verziju svog Power Pro sedišta sa Mirror tehnologijom, 3D štampanom gornjom strukturom za koju se kaže da „savršeno“ odražava vašu anatomiju.

Ovo je treće sedište koje Specialized ima u svojoj ponudi sa Mirror-om i prvo koje se ne zove „S-Works”. Ranije su predstavljeni S-Works Power sa Mirror-om i S-Works Romin EVO sa Mirror-om.

Dok gornji ima istu Mirror tehnologiju kao i ova dva sedišta, razlika je u šinama, a Power Pro sa Mirror-om menja karbon za titanijum. Specialized tvrdi da je Power “najjači Mirror ikada” zbog titanijumskih šina i kaže da je kao rezultat toga pogodan za drumski, brdski biciklizam i vožnju po šljunku.

Power Pro with Mirror je pogodan i za muškarce i za žene, a dostupan je u dve veličine: 143 mm i 155 mm. Prodajna cena biće oko 370 evra.

Mirror tehnologija

Ovo nije prvi put da vidimo da Power Pro dolazi sa dodatnom tehnologijom koja pomaže u udobnosti.

Uz Mirror-om, Specialized kaže da gleda dalje od pene. Power Pro je napravljen 3D štampanjem tečnog polimera u “beskonačno podesivu strukturu saća”, za koju se tvrdi da vam pruža udobnost, snagu i zdravlje jer ‘oslikava’ vašu anatomiju. Za gornji deo se kaže da je isti dizajn Mirror jastuka kao onaj koji se koristi na Specialized-ovom S-Works Pro sa Mirror-om. Dva sedišta imaju 14.000 oslonaca i 7.799 čvorova za kreiranje otvorenog dizajna. Ovo je manje od modela S-Works Romin EVO sa Mirror-om, koji ima 22.000 podupirača i 10.700 čvorova.

Specialized kaže da je patentirani dizajn sedišta Body Geometry laboratorijski testiran kako bi se obezbedio protok krvi u osetljivim oblastima.

Regenerisani ugljenik

Specialized kaže da je Power Pro sa centralnom bazom napravljen korišćenjem novog procesa recikliranog karbona. U ovom procesu, fabrički napravljeni ostaci karbona se kombinuju sa ubrizganim najlonom kako bi se stvorila baza koja se sastoji od 15 procenata recikliranih karbonskih vlakana, prema Specialized.

Ovo je prvi korak za koji proizvođač kaže da je preduzeo da razvije „proizvodnju u zatvorenom krugu“, proces u kojem se materijali i proizvodi mogu reciklirati skoro neograničeno bez gubitka svojih svojstava. Kada je u pitanju smanjenje emisija i otpadnog materijala, karbonska vlakna predstavljaju poteškoće za biciklističku industriju jer ih je teško reciklirati.

Ranije smo imali pokušaje kada su proizvođači sarađivali sa kompanijom za reciklažu karbonskih vlakana koja je koristila sličan proces za ponovnu upotrebu vlakana, ali problem je u tome što kompanija to nije mogla učiniti da posao postane samoodrziv.

Moraćemo da sačekamo da vidimo da li će Specialized imati više uspeha sa recikliranjem materijala.

Izvor: bikemagazin.info

Komentari