BMW Motorrad predstavio svoj novi električni skuter – X2City!

, / 26.06.2019
Novi član BMW elektične mobilnosti. Namenjen mladim ljudima iz urbanih sredina, BMW X2City električni skuter će početi da se prodaje u Evropi za samo par dana.

Ovaj mali, potpuno električni skuter je idealan saputnik za vožnju po gradskom centru. Takođe, on savršeno doboro može poslužiti i kao prevozno sredstvo od kuće do posla i nazad. Može se voziti po biciklističkim stazama. Njime će moći da upravljaju svi koji su stariji od 15 godina, pod uslovom da imaju položeno za AM kategoriju (PSP).

Srce BMW X2City električnog skutera je mali elektromotor zahvaljujući kojem ovo prevozno sredstvo može da postigne brzinu od 20 km/h. Nakon što vozač ubrza do 6 km/h on može povećati brzinu putem pedale. Takođe, na ručkama može birati između brzina od 8, 12, 16, 18 i 20 km/h.

Elektromotor se napaja iz litijum-jonske baterije kapaciteta 408 Wh koja je montirana u skuteru. U zavisnosti od stila vožnje, autonomija BMW X2City skutera je između 20 i 30 kilometara. Baterija se u potpunosti može napuniti preko obične, kućne utičnice za svega dva i po sata. Takođe, preko te baterije se može puniti i mobilni telefon uz pomoć USB porta. Ukupna težina skutera je svega 20 kilograma.

 


Oni koji žele da kupe BMW X2City će moći da biraju između sive, plave, crvene i crne boje. Prodaja će početi uskoro, a početna cena će biti 2.399 evra u Nemačkoj.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari