Španski svetski putnik – biciklista ranjen u Pakistanu, šest policajaca ubijeno

, / 27.01.2014
Španac Havijer Kolorado Soriano (27), koji je biciklom putovao oko sveta ranjen je danas u Pakistanu, u blizini granice sa Iranom, kada su napadači pucali na njega i ubili šestoricu policajaca koji su ga pratili u svrhe obezbeđenja

Španski biciklista ušao je u Pakistan kod grada Dalbandina, pošto je u utorak uveče prešao granicu sa Iranom, precizirali su zvaničnici i naveli da su u istoj oblasti ekstremisti juče ubili 28 ljudi koji su putovali konvojem autobusa.

Lokalne vlasti su zbog zabrinutosti za bezbednost Soriana obezbedile policijsku pratnju od 15 policajaca koji su imali zadatak da ga danas prate do grada Kete.

Kada se kolona nalazila u oblasti Mastung, na oko 70 kilometara od Kete, napadači su otvorili vatru i ubili šest policajaca, dok su biciklista i devet drugih policajaca ranjeni.

avijer Kolorado Soriano, naveo je na svom blogu http://coloradoontheroad.com/ da je bio žrtva napada u Pakistanu dok je putovao biciklom oko sveta.

Za ovaj napad niko nije do sada preuzeo odgovornost, a policija pretpostavlja da ga je izvela ista grupa kao i jučerašnja ubistva.

Porodica mladog Španca saopštila je kasnije na njegovoj fejsbuk stranici facebook.com/coloradoontheroad da ih je Ambasada u Islamabadu obavestila da će Kolorado Soriano danas biti avionom prevezen u Lahore, ali da nije ranjen.

Izvor: Blic

Komentari