SEIL torbe – interesantan način da vozačima pokažete svoje namere u saobraćaju

/ 22.10.2013
SEIL torbe imaju poseban sistem koji olakšava komunikaciju biciklista i ostalih učesnika u saobraćaju. Sve što želite da uradite u saobraćaju, umesto mahanjem - prikazuje se na poleđini torbe.

Jedna od najvažnijih stvari za bicikliste u saobraćaju je vidljivost na putu. Važno je da vas vozači automobila, autobusa, kamiona i svi ostali primete što pre u saobraćaju. Kao nešto što može mnogo da pomogne u povećanju vidljivosti biciklista, ali što nam je i prilično nedostupno, predstavljamo poboljšanu verziju sistema SEIL (Self, Enjoy, Interact, Light) koji je razvijen još početkom 2010 godine.

SEIL 2

Ovo je poseban sistem koji radi putem svetlosnih signala koji su ugrađeni u ranac ili torbicu. Sve funkcioniše kroz poseban odašiljač koji se montira na volanu a koji rade putem Bluetootha i odaje signale koji se potom emituju na rancu ili torbi.  Pored strelica za skretanje levo i desno na ovom sistemu mogu se emitovati i druge poruke.

SEIL sistem omogućava izbor i raznih drugih znakova, poruka ili natpisa koje se emituju. Zanimljivo je to što se sve poruke koje se emituju mogu zadati preko telefona sa Android operativnim sistemom. Za sada je u najavi da će biti u ponudi ranac sa kapacitetom od 25 litara, cena proizvoda se očekuje da će biti oko 300 dolara, a prvi proizvodi se mogu očekivati u prodaji već početkom decembra.

U međuvremenu, mi ćemo i dalje mahati rukama vozačima u Srbiji a oni če i dalje ostajati zbunjeni.

 

Vladimir Ćurčić / Bajsologija.rs

Komentari