Rent-a-bajk sistem od danas ispred Ministarstva energetike

/ 17.09.2013
Ispred zgrade Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine danas će biti postavljeno 20 novih bicikala koje će, besplatno moći da koriste zaposleni u Ministarstvu za potrebe dnevnih zadataka, ali i za dolazak od kuće na posao.

Rent-a-bajk sistem funkcioniše kao otvorena biblioteka – osoba uzima bicikli vraća ga u dogovorenom roku, a realizuju ga UNDP Srbija, Grad Beograd i Ministarstvo, kao deo obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti u okviru projekta “Podrška održivom saobraćaju u gradu Beogradu”, saopštio je UNDP.

Sistem besplatnog korišćenja bicikala za osoblje Ministarstva uspostavljen je prilikom prošlogodišnje Nedelje mobilnosti, a ima za cilj promociju alternativne mobilnosti i stimulisanje osoblja Ministarstva za korišćenje bicikala, ali i suzbijanje predrasuda da je u Beogradu teško voziti bicikl.

Evropska nedelja mobilnosti je godišnja kampanja održive urbane mobilnosti koja se od 16. do 22. septembra organizuje širom Evrope u cilju podsticanja lokalnih uprava da uvedu i promovišu mere održivog saobraćaja i ponude građanima alternative upotrebi automobila.

Izvor: Blic

Komentari