Raspisan konkurs za izbor udruženja koje će dodeliti građanima subvencije za kupovinu bicikala u Novom Sadu

Gradska uprava za zaštitu životne sredine raspisala je javni konkurs za izbor udruženja koje će Novosađanima podeliti subvencije za kupovinu bicikala.

Konkurs je objavljen u Dnevniku, a dostupan je i na sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine. Namenjen je isključivo udruženjima građana koja će dodeliti subvencije, a ne građanima koji žele subvenciju.

Koje udruženje će dobiti posao biće poznato tokom maja, a s podelom subvencija trebalo bi da se krene najranije u maju ili junu.

Kako je 021 već otkrio, reč je o pojedinačnim iznosima od 10.000 dinara za koje će građani moći da se prijave, a izabranom udruženju će morati da opravdaju kupovinu bicikla dostavljanjem računa.

Za celu programsku aktivnost Gradske uprave opredeljeno je osam miliona dinara – najmanje sedam miliona biće dodeljeno građanima u vidu subvencije, a do milion dinara će pokriti troškove rada udruženja izabranom za ovaj zadatak.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju sva udruženja sa sedištem u Novom Sadu, registrovana u skladu sa Zakonom o udruženjima i koja se bave zaštitom životne sredine i/ili promocijom biciklizma. Može se prijaviti i više udruženja zajednički, ukoliko ispunjavaju uslove.

Odabrano udruženje biće u obavezi da pre zaključenja ugovora s Gradom dostavi broj posebnog namenskog računa kod Uprave za trezor i da u roku od pet dana od dana zaključenja ugovora dostavi menicu.

Prijava se dostavlja na obrascu koji je na sajtu gradske uprave. Udruženja mogu da dostave u druge reference o, na primer, promociji biciklizma ili urađenih projekata zaštite životne sredine.

Prijave se podnose na adresu Gradske uprave, u Rumenačku 110a. Rok za podnošenje prijave je 20 dana od danas, što je najkasnije 5. maj.

Preliminarna lista biće objavljena na sajtu Gradske uprave, sa rokom prigovora od sedam dana. Pet dana od isteka roka za prigovor znaće se ko je dobio posao i koliko će tačno novca biti opredeljeno za direktne subvencije.

Udruženje koje dobije posao pripremiće i raspisati javni poziv za dodelu subvencija u roku od 20 dana od dana prenosa novca.

Krajnji rok za završetak ovog posla je 30. septembar. Inače, kako je 021.rs pisao, Grad će rebalansom budžeta u maju izdvojiti još novca za subvencije u drugom krugu. Radiće se o, poručio je za naš portal gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, još desetak miliona dinara.

Ideja o dodeli subvencija građanima za kupovinu bicikala potekla je od Novosadske biciklističke inicijative 2020. godine.

IZVOR: 021.rs / Gorica Nikolin

Komentari