Putuju biciklom iz Iraka, a kad su stigli u Beograd, ukrali im bicikl! Hteli do Slovačke, ali sad ne mogu dalje!

, / 11.07.2019
Lucija iz Đenove u Italiji i Ešli iz Melburna u Australiji krenuli su na tandem biciklu pre 42 dana iz Iraka u humanitarnu misiju do Slovačke kako bi sakupili novac za žrtve rata, ali im je u noći između nedelje i ponedeljka bicikl ukraden kod Bogoslovije

Paru biciklista koji je iz Iraka na biciklu krenuo u humanitarnu misiju sakupljanja novca za žrtve rata na Bliskom istoku Srbija će ostati u ružnom sećanju jer im je u noći između 7. i 8. jula u Beogradu ukraden tandem bicikl, što ih je sprečilo da nastave put.

Lucija iz Đenove i Ešli iz Melburna krenuli su na biciklističku misiju iz Iraka pre 42 dana, a krajnja destinacija im je mesto Babje u Slovačkoj, gde su planirali da stignu za dva meseca. Na toj biciklističkoj turi Lucija i Ešli planirali su da pređu više od 3.400 kilometara, ali je njihovu dobrotvornu vožnju usporio kradljivac u srpskoj prestonici.

– Bicikl #CyclingForIrak je ukraden. To se desilo u Beogradu (Srbija). Spavali smo u motelu, a tandem je bio zaključan napolju. Mislili smo da je tako bezbedan, ali neko je došao tokom noći, presekao bravu i uzeo bicikl. Prijavili smo problem policiji, ali nismo sigurni da će moći išta da urade. Verovatnije je da će bicikl nestati zauvek – piše na Fejsbuk stranici #CyclingForIrak, na kojoj Lucija i Ešli ostavljaju video-klipove sa putovanja i pozivaju humane ljude da doniraju novac za žrtve rata na Bliskom istoku.

Ipak, ovaj par mladih entuzijasta ne gubi nadu i ističe da su na putovanju prevazišli mnogo nedaća, pa će i taj novi izazov s kojim su se suočili.

– U stvari, mi se sada osećamo bliži s ljudima za koje se borimo, jer smo u stranoj zemlji izgubili dosta resursa, a ne razumemo jezik. Ipak, ne odustajemo i tražimo neke mogućnosti da lociramo bicikl i nekako nastavimo put – napisali su Lucija i Ešli.

Ovo dvoje humanih ljudi su napomenuli da im je bicikl ukraden u blizini Bogoslovije i pozvali meštane da im pomognu da ga pronađu, s obzirom na to da bicikl nije njihov i da bez njega ne mogu nastaviti put.

– Nije nas briga ko je to uradio, samo želimo da završimo naše putovanje. Pomozite nam da ga nađemo i odemo s lepim uspomenama na Srbiju – istakli su biciklisti.

Izvor: kurir.rs / Slavica Tomčić

Komentari