Banda iz BiH ‘pala’ u Austriji: Ukrali bicikle u vrednosti od 162.000 eura

, / 05.02.2019
Policija u Austriji uhapsila je pripadnike jedne bande iz Bosne i Hercegovine koja je provaljivala u podrume i uglavnom krala bicikle koji su kasnije preprodavani u Banja Luci, saopštila je policija savezne pokrajine Gornje Austrije.

„Dvojica državljanina BiH (19 i 24) su od leta 2017. izvršili provale u najmanje 64 zgrada na području Gornje Austrije i otuđili robu u vrednosti od 162.000 eura“, saopštila je policija.

Dvojica provalnika su robu dostavljala trećem članu bande, vlasniku prodavnice bicikala u Banja Luci koji je robu preprodavao dalje. On se u saopštenju navodi i kao naručilac robe.

Bosanskohercegovački državljani su uhvaćeni na delu i uhapšeni krajem prošle godine i otada se nalaze u istražnom zatvoru. Njima se na teret predbacuje serije provala kao deo aktivnosti organiziranog kriminala.

Po nalog državnog tužioca u Steyru pre nekoliko dana je izvršen pretres radnje i skladišta u Banja Luci prilikom kog su pronađeni bicikli ali i mnoštvo delova koje je u međuvremenu nemoguće povezati s biciklima registriranim u Austriji.

IZVOR: bikemagazin.info

 

Komentari