Prvi biciklistički defile u Nišu!

Prvi niški biciklistički defile organizuje se u okviru Evropske nedelje mobilnosti i biće održan u subotu, 20. septembra, sa početkom u 11 sati, a star je Trg Kralja Milana gde je i centralno obeležavanje nedelje mobilnosti.

Nedavno smo pisali o problemima niških biciklista i u tekstu izrazili nadu da ćemo uskoro imati prilike da pišemo o organizovanju Kritične mase u ovom gradu. Evropska nedelja mobilnosti dala nam je priliku da ipak pišemo o okupljanju niških biciklista i biciklistkinja. Ne radi se o Kritičnoj masi već o promotivnoj vožnji ali rekli bismo da se radi o jako važnom koraku u pravcu redovnijeg okupljanja niških biciklista i biciklistkinja.

Okupljanje će biti organizovano u subotu, 20. septembra u 11 časova sa trga Kralja Milana.

19687-biciklisti2

Nakon kraćeg okupljanja u centru grada, maršruta kojom će se kretati biciklisti je: ulica Vožda Karađorđa, Bulevar dr Zorana Đinđića, Bulevar Sv. Cara Konstantina, naselje Brzi brod i krajnja tačka izletište kod pešačkog visećeg mosta na Nišavi.

Osim biciklista, organizatori pozivaju i sve roleraše i skejtere, rekreativce i profesionalce da se priključe defileu.

Evropska nedelja mobilnosti organizuje se u preko 1500 gradova širom Erope. Cilj kampanje, koja se svake godine održava od 16. do 22. septembra, jeste da podstaknu lokalne vlasti širom Evrope da sprovedu i unaprede mere održivog prevoza i da pozovu širu javnost da isproba alternativne vidove transporta.

Defile i obeležavanje Evropske nedelje mobilnosti u nišu orgnizuju EU Info Kutak Niš (EUIP) i Grad Niš, u saradnji sa sportskim klubom Oxigen.

Bajsologija.rs

Komentari