Potražnja za dvotočkašima beleži neverovatan skok: Bicikli idu kao alva, a evo i koliko koštaju

Potražnja je, zbog pandemije virusa korona, višestruko povećana. Najtraženija je rekreativna klasa.

PRODAJA, iznajmljivanje i servisiranje bicikala beleži neverovatan skok u našoj zemlji od kada je ukinuto vanredno stanje, a takav trend je i širom sveta. Potražnja je, zbog pandemije virusa korona, višestruko povećana u odnosu na isti period prošle godine.

Radnje koje u ponudi imaju ove dvotočkaše ne stižu da ih poruče u dovoljnim količinima. Kupuju se, iznajmljuju i popravljaju bicikli i za odrasle i za decu. Najtraženija je rekreativna klasa, a njihova cena se kreće od 20.000 do 45.000 dinara. Bicikli za mališane, od tri do šest godina, mogu da se kupe za 10.000, a za osnovce i tinejdžere koštaju od 14.000 do 17.000 dinara.

Predrag Joksimović, iz poznate firme koja se bavi uslugama servisiranja, rentiranja i prodajom biciklističke opreme, kaže, za “Novosti”, da je došlo do pravog buma u potražnji.

– Kada smo počeli da radimo nakon ukidanja vanrednog stanja, za nedelju dana je kupljeno bicikala koliko, inače, prodamo na mesečnom nivou – ističe Joksimović. – Ne stižemo da ih poručimo koliko brzo idu. Što se tiče rentiranja, situacija je ista. Prošlog vikenda je bilo toliko ljudi da ne bi bilo dovoljno ni da imamo dvostruko više bicikala.

Čelnici Beograda najavili su da sa Vladom razgovaraju o subvencijama za kupovinu domaćih bicikala, kao i da rade na uvođenju pojma “biciklistička ulica”, gde bi ovi dvotočkaši imali prednost.

SERVISERI RADE PUNOM PAROM

MNOGI su se setili da negde u podrumu imaju bicikl i odlučili da ga vrate u vozno stanje, pa zato i serviseri imaju pune ruke posle.

– Majstori padaju na nos, ostaju da rade i prekovremeno – objašnjava Predrag Joksimović. – Na nedeljnom nivou imamo obim posla koji je uobičajen za mesec dana.

Izvor: novosti.rs

Komentari