Pobede Markovića i Bukvića, Sremac vodi u „Dunavskom kupu“

, / 20.05.2013
Nebojša Sremac, biciklista Šida, osvajanjem drugog mesta u osmoj trci „Dunavskog kupa“, brdskom hronometru od Bukovca do Selišta preuzeo je vođstvo u generalnom plasmanu najmasovnijeg takmičenja u regionu rekreativaca, amatera i mastersa. On sada ima 227 bodova i prate ga Aleksandar Mirković iz Fanatika sa 212 i Miloš Nestorović iz beogradskog Progresiva sa 202 poena. Bodove je upisalo čak 112 biciklista.

U brdskoj trci  na tri kilometra slavio je Miloš Bukvić iz Partizana vremenom 8,57 minuta ispred Sremca (9,02) i Branka Markovića (Partizan) koji je imao vreme 9,05 minuta.

Marković je pobedio  u sedmoj trci, kružnoj oko Petrovaradina na 37,8 km u vremenu 1;05,03 časova isprod Aleksandra Mirkovića iz Fanatika koji je imao sedam sekundi zaostatka i Stefana Đukelića iz Progresiva sa deset sekundi slabijim vremenom.

U plasmanu 29 ekipa posle osam trka vodi  beogradski Progresiv sa 850 poena ispred ekipe „Trke kroz Srbiju“ sa 663 i Vojvodine sa  545 bodova.

Na prolaznim ciljevima trenutno je prvi Dragoslav Simić iz „Trke kroz Srbiju“ ispred druga iz ekipe Duška Beare i Branka Markovića iz Partizana.

Brdsku majicu nosi Miloš Bukvić iz Partizana, drugi je Nebojša Sremac iz Šida, a treći Miloš Nestorović iz Progresiva.

bajsologija.rs

Komentari