Dve pobede Miloša Bukvića u “Dunavskom kupu”

, / 16.04.2013
Miloš Bukvić, biciklista beogradskog Partizana, pobedio je u Sremskim Karlovcima u trećoj i četvrtoj trci “Dunavskog kupa”, najvećeg takmičenja amatera, rekreativaca i mastersa u region, kojima je i počela drumska sezona u ovom takmičenju. Miloš je osvojio i prvo mesto u generalnom plasmanu za “Veliku nagradu Sremskih Karlovaca”.

Bukvić je prvo pobedio u drumskoj trci od 49 km na stazi Sremski Karlovci – Petrovardin –  Iriški venac – Potrovaradin – Sremski Karlovci – Stražilovo ispred Nebojše Sremca (Šid) i Dragana Samardžića iz čanskog Borca. U trci od Sremskih Karlovaca do Stražilova od 21 km, pretežno brdskoj, Bukvić je bio brži od Nebojše Sremca i Dragoslava Simića (“Trka kroz Srbiju”).

U ukupnom plasmanu za “Veliku nagradu Sremskih Karlovaca”, Bukvić je bio prvi, ispred Sremca i Simića.

DUNAVSKI KUP prepodnevna trka

U ženskoj trci, slavila je Ivana Mijučić (Elit, Novi Sad), ispred Vanese Durman (Fanatik) i Eve Hatale (Elit).

DUNAVSKI KUP zensko postolje

Pokrovitelj trka bila je Opština Sremski Karlovci, a trofeje su uručivali Olgica Radić, član gradskog veća Opštine Sremski Karlovci i Miomir Đurić i Saša Nakov, predstavnici Sportskog saveza Sremskih Karlovaca.

Plasmani u ostalim kategorijama – amateri: 1. Nebojša Sremac, 2. Miloš Nestorović (Prograsiv, Beograd), 3. Bojan Karanović (Elit).

Mastersi, preko 30 godina (“A” i “B”): 1. Miloš Bukvić, 2. Dragoslav Simić, 3. Dragan Samardžić.

Mastersi, preko 50 godina ( „C i „D“): 1. Aleksandar Vujić („Trka Kroz Srbiju“), 2. Nenad Živković (Sokol Cestorad, Vinkovci), 3. Milan Mećanin („Trka kroz Srbiju“).

Najbolji u konkurenciji mastersa preko 60 godina („D“) bio je Miroslav Boćanin (Partizan, Beograd).

Ekstra premiju na prolaznom cilju iznenađenja kod „Vinarije Mrđanin“, osvojio je Nebojša Sremac (Šid).

Učestvovalo je 60 biciklista iz Srbije i Hravtske. Naredne trke „Dunavskog kupa“ su 1. maja u Morohalomu u Mađarskoj i 2. maja „Oko Jugoslavije“ u Subotici.

bajsologija.rs

Komentari