Pirot kao Peking

/ 12.07.2018
Pirot - Sportski centar Pirot, uz podršku kompanije “Tigar tajers” i opštine Pirot započeće sa realizacijom velikog projekta pravljenja biciklističkih staza kroz Pirot čime će se obezbediti veća bezbednost biciklista u Pirotu. U prvoj fazi projekta promeniće se signalizacija pa će za početak biciklistima biti dozvoljeno da se kreću dvosmerno u jednosmernim ulicama, dok će za ostale učesnike u saobraćaju ostati da važe postojeći propisi, odnosno ulice i dalje biti jednosmerne.

U realizaciji projekta, po rečima direktora Sportskog centra Pirot Nenada Đorđevića,  aktivno će učestvovati i Piroćanac koji verovatni ima najveću kilometražu na bicikli-Aleksa Živković, popularni Potrčko.

– Mi smo to prepoznali kao veliki problem jer se biciklisti kreću nebezbedno. U timu imamo i saobraćajnog inženjera iz opštine Pirot Slobodana Rančića, kao i Aleksu Potrčka, koji će praktično pokazati koje su crne tačke za bicikliste. Trenutno radimo anketu Piroćanaca tako da molim sve Piroćance bicikliste da se, kada ih zaustavimo radi učešća u anketi, zaustave, kako bi izbrojali koliko biciklista koristi puteve ka Golemom mostu, ka Gnjilanu, ka Tigru. Počeli smo sa promenom signalizacije pa će svaka jednosmerna ulica za automobile, da saobraćajci više ne bi kažnjavali bicikliste, postati dvosmerna za bicikliste. Pregovaramo i sa kompanijom “Tigar tajers”, koja je na naše veliko zadovoljstvo izrazila spremnost da u kasnijoj fazi, finansijski pomogne realizaciju  i najveći deo ovog projekta, s obzirom da je predviđeno da on traje tri godine. Gledamo da zaustavimo taj trend da nema biciklističkih staza, kružni tok nema biciklističku stazu, kao ni Drugi ring i mnogi drugi delovi grada-kazao je direktor Đorđević i dodao da je Sportski centar za prvu fazu projekta iz svog budžeta izdvojio preko 250.000 dinara.

Komentari