Novi Sad Winter Bike To Work Day

Novi Sad se takmiči da bude prvi na svetu po broju biciklista koji učestvuju u izazovu zimskog bicikliranja! Trenutno smo PRVI na listi, ali da bi tako i ostalo do 9. februara, kada je kraj takmičenja, potrebno je da se i vi uključite!

Ovo prijateljsko nadmetanje, koje funkcioniše već nekoliko godina među biciklistima širom sveta, vrlo je jednostavno: svi ljudi koji voze bicikl do posla treba da se prijave do 9. februara na sajtu www.winterbiketoworkday.org, na kraju se sabiraju glasovi i proglašava se pobednik. Prijava je besplatna i jednostavna (traje samo 1 minut!), a sve što učesnici treba da urade jeste da napišu adresu gde voze.

Poseban izazov (koji se takođe računa u takmičenju) postoji za učenike u školama i omogućava čitavim razredima u školi da na zabavan način učestvuju u ovom svetskom događaju. Potrebno je prijaviti školu i odgovoriti na anketu koja ima samo četiri pitanja! Za sada je iz Novog Sada prijavljena samo Srednja škola “Svetozar Miletić”, sa 59 učenika. Evo linka za taj sajt: http://bikewalkroll.org/

Novosadska Biciklistička Inicijativa se ozbiljno sprema za ovo takmičenje! U subotu 3. februara od 9 sati, negde na ulicama Novog Sada, Novosadska biciklistička inicijativa će nagraditi Novosađane i Novosađanke, koji voze bicikl i zimi, doručkom i malom popravkom bicikla.

Izvor: www.vojvodjanskevesti.rs

Komentari