Aplikacija za bezbednost bicikala

Kreativnih i ambicioznih ljudi koji žele nešto da promene ipak ima na svakom koraku, što svakako raduje.

Grupa mladih o kojima pričamo u nastavku odlučila je da stane na put sve učestalijim krađama bicikala u Novom Sadu. Ili barem da pokuša. Evo i kako.

Od sada, preko aplikacije za pametne telefone Bajk Frendli, moći ćete da vidite gde su to bezbedne lokacije za parkiranje bicikala u gradu.

Koliko puta su vam ukrali bicikl? U Novom Sadu danas teško da ćete sresti osobu kojoj se to nije desilo bar jednom, ali postoje i ekstremniji primeri krađe od čak osam puta. Od sada, preko aplikacije za pametne telefone Bajk frendli, moći ćete da vidite gde su to bezbedne lokacije za parkiranje bicikala u gradu.

Jadranka je samo jedna od brojnih Novosađana koji su ostali bez svojih dvotočkaša. Zbog toga je Novosadska biciklistička inicijativa obavila istraživanje, koje pokazuje da u centru grada ima najmanje mesta za parkiranje kao i da je ono najnebezbednije za ostavljanje bicikala.

Parkinzi za bicikle koji su označeni na mapi, podeljeni su u tri kategorije prema različitom stepenu bezbednosti.

Bajk frendli nalepnice biće postavljene na svim lokacijama bezbednog parkiranja bicikala kojih je za sada na mapi označeno više od 35.

Izvor: rtv.rs

Komentari