Na Tajlandu poginuo par koji je biciklima obilazio svet

/ 21.02.2013
Britanski par koji je biciklima obilazio svet tragično je završio putovanje kada je na njih naleteo kombi.

Piter Rut i Meri Tompson koji su o svom putovanju pisali na blogu, umrli su juče kada je na njih naleteo kombi u provinciji istočno od Bangkoka, saopštila je policija.

Oboje biciklista starih 34 godine su iz Gernsija sa Kanarskih ostrva. Oni su započeli putovanje iz Britanije jula 2011. i biciklima prošli Evropu, Bliski Istok, centralnu Aziju i Kinu.

Put je trebalo biti iskustvo za ceo život ovog para koji se sreo u umetničkoj školi i proveo šest godina skupljajući pare i planirajući putešestvije biciklima, rekao je Piterov otac Džeri Rut ageciji AP.

On je rekao da su oboje bili iskusni biciklisti koji su znali za surovosti i opasnosti tako dugog puta biciklima.Two On Four Wheels

Par je postavljao fotografije i detalje svog putovanja na sajtu “Dvoje na četiri točka” (Two on Four Wheels). Oni su takodje imali sledbenike na Tviteru i Fejsbuku koji su pratili njihovo putovanje i posredno uživali u njihovim avanturama, koje su sadržale i delove krstarenja po zabitim predelima Centralne Azije.

Na video snimcima sa tog dela puta vide se kako kampuju u pustinji, voze preko planina, plivaju u rekama i jezerima, suprostavljaju se snežnim mećavama. Oni su takodje prolazili kroz napete situacije kada je izbio oružani sukob tokom njihovog prolaska kroz Tadžikistan.

Ima i filmskih zapisa duboke rane na kolenu Tompsonove nakon jednog njenog sudara s kamionom.
Posle jugoistočne Azije par je planirao da ide na Novi zelan radi kraćeg odmora.

Tajlandska policija je saopštila da je pronašla njihova tela, bicikle i stvari razbacane po putu, zajedno sa jednim kombijem koji se zaustavio u drveću pokraj puta.

Vozač kombija Varapong Sangkhavat je teško povredjen u sudaru. On je policiji rekao da je udario u bicikliste u momentu kada se nagnuo da podigne šolju koja je pala na pod vozila.

Vozač je puštena na slobodu uz kauciju i biće suočen s optužbom za ubistvo opasnom vožnjom, za koju je predvidjena maksimalna kazna od 10 godina zatvora.

bajsologija.rs

Komentari