Kakav poduhvat: biciklom od Hrvatske do Sočija!

, / 17.01.2014
Trojica iskusnih hrvatskih biciklista, Mladen Gaćeša, Marko Mitić i Tomislav Barbić, članovi Biciklističkog kluba "Pedalinac", krenuli su iz Zagreba prema Sočiju na put dugačak 2.988 kilometara kako bi stigli do 7. februara, kada počinju Zimske olimpijske igre.

Na putu ka Rusiju će provesti oko mesec dana i na dva točka će proći kroz Srbiju, Rumuniju, Moldaviju i Ukrajinu. Gaćeša, Mitić i Barbić naglasili su da su spremni za putovanje, naročito za rusku zimu. Vožnja biciklima do Sočija nije njihovo prvo veliko putovanje.

Mladen Gaćeša i Marko Mitić biciklom su išli i na Olimpijske igre u Peking 2008. godine kada su prešli 12.000 kilometara, a zajedno sa Tomislavom Barbićem u grupi od 17 biciklista i na Olimpijske igre u London 2012.

Svojim su projektima na poseban način predstavili Hrvatsku i Grad Zagreb, a sada nastavljaju sa provomisanjem kulture vožnje bicikla u sportskom i u svakodnevnom životu svojim novim projektom “Biciklom na Zimske olimpijske igre u Soči 2014”, prenosi Hina.

“Vožnja biciklom naš je način života. Nismo sportaši i naš biciklistički klub nije natjecateljska momčad nego udruga koja okuplja bicikliste koji vole putovati i one kojima je bicikl prometalo s kojim se kreću Europom i svijetom. Mi nismo biciklisti. Mi smo ljudi koji voze bicikl”, izjavio je Mladen Gaćeša, idejni začetnik projekta.

Put će trajati 32 dana.

Izvor: Blic.rs

Komentari