NA STARTU 24 NACIJE: Sve je spremno za početak međunarodne biciklističke trke „KROZ SRBIJU“!

Na 61. Međunarodnoj trci „Kroz Srbiju“ , koja startuje ove godine iz Požarevca (svečano otvaranje je 8. a prva etapa Požarevac – Mionica 9. septembra) naći će se 22 ekipe sa 132 vozača !
  • To što se prijavio toliko veliki broj izuzetnih takmičara, sa četiri kontinenta iz Evrope, Azije, Australije, Severne Amerike, samo pokazuje koliki je ugled naše najstarije biciklističke trke „Kroz Srbiju“, koja je ustanovljena još davne 1939. godine – kaže direktor Trke, naš nekadašnji proslavljeni reprezentativac profesor Radomir Pavlović
  • Staza ovogodišnje trke je tako napravljena da će pružiti šansu vozačima koji su specijalisti na brdu, vrsnim sprinterima, izuzetnim taktičarima.

Na startu će se naći vozači iz 24 zemlje! To su vozači iz Australije, Belorusije, BiH, Belgije, Bugarske, Hrvatske, Estonije,Francuske, Velike Britanije, Nemačke, Grčke, Mađarske, Irske,Islanda, Severne Makedonije, Holandije, Norveške, Novog Zelanda, Poljske, Rumunije, Slovenije, Turske, SAD i Srbije . Oni će se nadmetati u četiri etape ukupne dužine 601,4 kilometra,

Gradovi domaćini ove godine su Požarevac, Čačak (gde je i cilj ovogodišnje trke), Mionica, Prijepolje, ali će karavan Trke, uoči prve etape prenoćiti u Viminacijumu, a start poslednje etape krenuće ispred manastira Mileševa, potencirajući još jednom i ogroman značaj „Trke kroz Srbiju“ u predstavljanju naših kulturnih, istorijskih bogatstava ali i turističkih potencijala.

Trku „Kroz Srbiju“ organizuje Biciklistički savez Srbije uz podršku Ministartsva sporta i omladne Srbije , gradova domaćina i sponzora.

ETAPE 61. MEĐUNARODNE „TRKE KROZ SRBIJU“

Svečano otvaranje 8. Septembra u Požarevcu – u 18,00 časova.

1.ETAPA 9. SEPTEMBAR: POŽAREVAC – MIONICA 147,6 km .Start je u 12,00 časova.

2. ETAPA 10. SEPTEMBAR : MIONICA – ČAČAK 144 km. Start je u 12,00 časova.

3. ETAPA 11. SEPTEMBAR: ČAČAK –PRIJEPOLJE 153,3 km. Start je 12,00 časova

4.ETAPA 12. SEPTEMBAR: PRIJEPOLJE – ČAČAK 156,5 km. Start je u 11,00 časova.

Izvor: kurir.rs

Komentari