Kupi bajs!

, / 21.09.2022
Od 15. avgusta, kada je počela realizacija projekta "Kupi bajs", više od 1.100 Beograđana je kupilo novi bicikl.

Od 15. avgusta, kada je počela realizacija projekta “Kupi bajs”, više od 1.100 Beograđana iskoristilo je mogućnost da prilikom kupovine bicikla ostvari popust, odnosno subvenciju grada Beograda, u iznosu od 5.000 dinara, saopštilo je danas Udruženje Urban.log.

Priliku da iskoriste vaučer u ovoj vrednosti imali su ljubitelji biciklizma, ali i građani koji su tom merom bili motivisani da kupe ovo prevozno sredstvo, navodi se u saopštenju.

Ko ima pravo na subvencije za kupovinu bicikala?

Pravo na subvencije za kupovinu bicikala, odnosno vaučer imaju sva punoletna fizička lica koja imaju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na administrativnoj teritoriji Grada Beograda, u trenutku podnošenja prijave i koja prethodno nisu iskoristila vaučer.

Fizička lica koja su podnela prijavu putem aplikacije dobijaju personalizovani vaučer na e-mail adresu unetu u prijavi i isti mogu iskoristi u narednih 15 dana ili do realizacije 1.400 vaučera.

Podrška za kupovinu bicikala može se ostvariti samo za kupovinu novog bicikla, domaće ili inostrane proizvodnje, koji se pokreće pomoću pedala ili uz pomoć električnog pogona.

Ukoliko je cena bicikla manja od iznosa predviđenog javnim pozivom za subvencije za kupovinu bicikala, kupac ima pravo da iskoristi vaučer u vrednosti iznosa bicikle bez mogućnosti povratka ostatka novca.

Vaučer može biti samo jednom iskorišćen i jedan korisnik može iskoristiti samo jedan vaučer. Ukoliko kupac ne iskoristi vaučer u roku od 15 dana, vaučer se automatski poništava i korisnik će moći ponovo da aplicira.

Do kada se građani mogu prijaviti za subvencije za kupovinu bicikala?

Više informacija o uslovima prijave i kupovine može se naći na internet adresi urbanlog.rs/kupibajs/.

Prijave za vaučer traju do 15. novembra ove godine, odnosno do utroška sredstava.

Kako je istaknuto, cilj javnog poziva je pružanje podrške građanima za nabavku bicikla kao ekološki prihvatljivog prevoznog sredstva na teritoriji Beograda za ovu godinu, sa namerom povećanja broja biciklista na ulicama grada, a radi poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.

Izvor: fonet / beta

Komentari