Podgorica subvencioniše kupovinu bicikala i električnih trotineta

, / 19.05.2020
Veliki broj građana danima čeka u redovima ispred biciklističkih radnji u Podgorici, a gužve su naročito povećane pošto je Grad obezbedio subvencije za kupovinu bicikala i trotineta na električni pogon.

Potražnja za tim proizvodima naglo je porasla pošto su radnje otvorene, kada su ukinute mere zabrane za rad pojedinih delatnosti u cilju sprečavanja širenja pandemije koronavirusa.

“Ovo je već treći krug prijave na konkurs za subvencije u kupovini bicikala, a od ovog poziva smo uključili i električne trotinete, za koje se takođe daju subvencije”, rekla je predstavnica PR službe Glavnog grada za TV Vijesti Ivona Međedović.

Dodala je da pravo prijave imaju svi građani sa teritorije Podgorice.

“Građani na konkurs moraju podneti potvrdu o kućnoj zajednici, jer samo jedan član domaćinstva može dobiti subvenciju po ovom konkursu. Takođe, potrebno je imati potvrdu o prebivalištu, ali i popunjen zahtev, koji se može naći na sajtu Glavnog grada, zatim kopiju lične karte i predračun iz prodavnice”, saopštila je Međedović.

Napomenula je da se ovim pozivom subvencioniše kupovina u iznosu od 50 odsto ukupne cene, i to najviše do 100 evra za bicikla, odnosno do 200 evra za kupovinu električnog trotineta.

Prijave na konkurs trajaće do 20. maja, a već sada se beleži interesovanje koje je iznad očekivanja.

“Drago nam je što ovako veliki broj građana koristi bicikla poslednjih dana, pa možemo reći da prethodni napori na promociji razvoja biciklizma u glavnom gradu daju rezultate”, zaključila je Međedović.

Izvor: rs.n1info.com              Autor: Fonet

Komentari