Knić: Počelo obeležavanje biciklističke rute

, / 10.04.2019
Postavljanjem tabli i putokaza ispred zgrade opštine Knić počelo je obeležavanje biciklističke rute. Staza u dužini od 44 kilometra trasirana je od Knića, preko Raškovića, Grivca i Toponice do Borča, a drugi krak od Toponice preko Dragušice do Knića.

Biciklistička staza sa svim obeležjima biće dostupna i preko mobilne aplikacije koja će pružati i informacije o kulturno istorijskim sadržajima koje biciklisti mogu da vide.

Trasiranje i obeležavanje biciklističke rute u opštini Knić deo je međuregionalnog projekta koji realizuje Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja u saradnji sa lokalnim samoupravama, a finansira je Vlada Švajcarske.

Cilj projekta je promocija Šumadije i Pomoravlja kao atraktivne turističke destinacije za aktivni odmor u prirodi i sve veće interesovanje domaćih i stranih turista za biciklističkim i „hiking” turizmom. U opštini Knić uređenje i signalizacija biciklističkih i pešačkih staza obavlja se u partnerstvu sa lokalnom samoupravom, Turističkom organizacijom i Planinarskim društvom „Kamenac“.

Dužina biciklističke rute je 44 kilometra, a pešačke 27 kilometara. Za signalizaciju svih ruta u šest opština Šumadije i Pomoravlja Vlada Švajcarske obezbedila je oko četiri miliona dinara.

Izvor: pressek.rs 

Komentari