Kazne za bicikliste na Savskom nasipu

Saobraćajna policija kažnjava bicikliste koji voze po Savskom nasipu iako je taj nasip još 2014. proglašen za biciklističku stazu.

Zoran Bukvić iz udruženja građana “Ulice za bicikliste” rekao je za agenciju Beta da je problem u tome što je kod nasipa postavljena saobraćajna signalizacija odnosno znak zabrane saobraćaja u oba smera koji je u suprotnosti sa dozvolom koju imaju biciklisti.

Kako objašnjava Bukvić sa Savskom biciklističkom rutom se Sekretarijat za saobraćaj saglasio 2014. godine i postoji i signalizacija koja upućuje biciklicte na Savski nasip ka Bojčinskoj šumi i Galovici.

“Mi smo se pre sedam meseci obratili Sekretarijatu za saobraćaj grada Beograda i zatražili da izuzmu biciklicte od te zabrane jer je po nasipu trasirana Savska biciklistička ruta” rekao je Bukvić.

“Iz nekog razloga sekretarijat ne želi da isključi biciklicte sa tog znaka zabrane saobraćaja u oba smera i sad saobraćajci kažnjavaju i biciklicte i motorna vozila. Mi se nadamo da će to uskoro biti rešeno i pitamo se zašto je sekretarijatu za saobraćaj trebalo sedam meseci da taj problem reši“ rekao je Bukvić.

Izvor: Beta.rs                    Foto: Ulice za bicikliste / Jadranka Ilić

Komentari