Kamiondžija šamarao reprezentativca Srbije

/ 12.09.2013
Dušan Veselinović (14), državni prvak u biciklizmu, zadobio potres mozga kad ga je vozač prebio bez razloga

BEOGRAD – Nečuveno!
Dušan Veselinović (14), reprezentativac Srbije u biciklizmu i državni prvak u kategoriji mlađih kadeta, zadobio je potres mozga i povredu noge kad ga je prekjuče u naselju Leštane izudarao vozač kamiona požarevačkih registracija! Incident se dogodio kad se dečak vraćao s treninga na Avali.
– Taj šleper išao je iza mene od motela „Hiljadu ruža“ do Leštana. Najnormalnije sam vozio po propisima, imao sam kacigu i bio sam u dresu Partizana, za koji treniram. Kamiondžija mi je nekoliko puta svirnuo, a ja sam mislio da me pozdravlja. Zato sam podigao ruku i mahnuo mu – priča Dušan za Kurir.

Dečaku pocepao usnu

Kad je ušao u Leštane, Dušan je kod semafora skrenuo s Kružnog puta i stao kod kioska kako bi kupio nešto da jede.
– U tom trenutku na semaforu se upalilo crveno svetlo. Vozač kamiona istrčao je iz vozila i počeo besno da trči ka meni. Zbunio sam se jer nisam shvatio o čemu se radi. On je povikao: „Šta radiš to? Je. em ti mater!“ Uspeo sam samo da kažem: „Izvinite“, a onda mi je on opalio šamar, od kojeg mi se zavrtelo u glavi! Nisam se ni snašao, a on me šutnuo i ja sam pao s bicikla i povredio nogu – uznemireno kaže Dušan.
Nasilnik se tu nije zaustavio, već je lupio dečaku još pet-šest šamara i udarao ga po glavi.
– Niko me nikad nije tako jako ošamario! Udario me je i preko usta i pocepao mi usnu s unutrašnje strane. Počela je da mi curi i krv… Nisam mogao da pobegnem jer mi je stopalo bilo vezano za pedalu bicikla – prepričava dramu dečak koji je na brojnim biciklističkim takmičenjima za Srbiju osvojio više od 10 medalja.

Podneli prijavu

Kako kaže Dušan, niko od očevidaca nije prišao da ga odbrani od razjarenog čoveka.
– Na svu sreću, neki momci su iz kola videli da me taj čovek bije. Jedan od njih je izašao i počeo da viče na napadača koji je otrčao do kamiona i pobegao – ispričao je Dušan Veselinović.
Dušan desetak minuta nije mogao da se oporavi od šoka i batina!
– Stajao sam nepomično dok nisam došao k sebi. Onda sam se odvezao do obližnje crkve, umio i oprao krv s lica. Nisam hteo da zovem mamu i tatu da se ne bi sekirali. Sam sam došao kući – ispričao je dečak.
Iz policije kažu da su dečaku konstatovane lake povrede i da su njegovi roditelji podneli krivičnu prijavu protiv zasad nepoznatog vozača kamiona.
– Intenzivno radimo na identifikaciji napadača i očekujemo da ćemo u najkraćem mogućem roku znati o kome se radi – kaže naš izvor iz beogradske policije.

Izvor: Kurir

Komentari