Sa Goča na Prvenstvo Srbije

Selektor za drumski biciklizam Radomir Pavlović, profesor, kao i treneri reprezentacije Predrag Prokić iz čačanskog Borca i Dejan Perčić iz Spartaka (Subotica) vodili su kamp na Goču na kome je osam dana radilio preko 20 polaznika!

Smatram da je kamp u potpunosti uspeo, iako nije bilo snega i da smo ostvarili ceo program. Zahvaljujem se trenerima – saradnicima na izuzetnoj pomoći. Pripreme su podržali roditelji i klubovi, a BSS je snosio trošak za stručno vođstvo – kaže Radomir Pavlović.- Imali smo odlične uslove u odmaralištu MUP „Cvetna dolina“  u mestu Bzenica na 685 metara nadmorske visine, sa salom za stoni tenis, skijalištem sa ski liftom i malom salom za treninge. Cilj je bio podizanje opštih fizičkih sposobnosti, snage, izdržljivosti ali i da se polaznici pripreme za specifične tehničke zahteve ciklo krosa jer će već 26. januara startovati u Beogradu na Šampionatu Srbije u ovoj disciplini. Održana su, na završetku, i takmičenja u tri različite discipline – kros trčanje uz planinu, biciklistički ciklo kros i brdski hronometar. Poslednjeg dana učesnike je obišao i pozdravio predsednik BSS Branko Banović i pratio je i završne trke.

Kros trčanje uz planinu održano je po veoma strmoj i zahtevnoj stazi koju su biciklisti dobro upoznali tokom priprema. Start je bio na 684, cilj 935 metara, a visinska razlika bila je 188 m na dužini od 935 m sa prosečnim nagibom od 21 procenata tražio najspremnije. Na ovom takmičenju izuzetan rezultat i pobedu ostvario je mladi i još nepoznat junior čačanskog Borca Jovan Đukanović rođen 1997. kome predstoji dobra karijera brdskog vozača. Drugo mesto pripalo  je Dariu Nimčeviću iz Spartaka iz Subotice, a treće Davidu Kostiću iz Borca.

Ciklo kros je organizovan je na specijalno postavljenoj, tehnički teškoj stazi, sličnoj stazi za državni šampionat. Biciklisti su vozili trku u trajanju od 30 minuta i tu su se posebno istakli mladi kadeti Andrija Joksimović iz beogradskog Partizana i Aleksandar Petrović iz čačanskog Borca. Jovan Đukanović (Borac) je bio treći.

Brdski hronometar vožen je na stazi Stanišinci – Goč u dužini od 12,4 km i prosečnom brzinom 23,1 km, startom na 853 i ciljem na vrhu Goča na 1.186 metara nadomorske visine.  Staza je bila veoma zahtevna i kombinovana sa zaravnjenjima i spustovima ali i veoma strmim deonicama od 12 procenata i tražila je kompletnog vozača. Na ovoj trci učestvovali su i biciklisti koji nisu vozili ciklo kros gde su se posebno istakli biciklisti subotičkog Spartaka osvojivši prva tri mesta. Pobedio je državni prvak Milan Dragojević, drugi je bio Dario Nimčević, a treći balkanski šampion, sada kadet, Dimitrije Žarković Đolaji.

Bajsologija.rs

Komentari