Kalaba i Kotur u glavnoj grupi

, / 19.04.2013
Dušan Kalaba i Luka, juniorski reprezentativci Srbije iz Partizana, završili su prvu etapu biciklističke trke „Kroz Istru“ u glavnoj grupi koja je došla na cilj u Buzetu, sa 40 sekundi zaostatka u odnosu na pobednika - Slovenca Davida Pera.

Grupa od oko 15 vozača izdvojila se u završnici 97 kilometra dugačke etape od Rovinja do Buzeta i napravila lepu prednost. U toj grupi najbrži je bio Per i obukao žutu majicu – kaže Saša Gajičić, selektor juniorske reprezentacije.- Imali smo dosta pehova, u padu ogromne grupe biciklista na 50. kilometru našli su se  i Miloš Miladinović iz CCN Metalca, Danilo Milošević iz Partizana i Milan Bogdanović iz niškog Železničara MBN, tako da  su ostali u trećoj grupi sa nekoliko minuta zaostatka. Karavan od preko 120 biciklista se u tom trenutku prepolovio.

Na trci, koja se vozi i kao „Memorijal Edi Rajković“ u spomen na nekadašnjeg selektora jugoslovenske, učestvuje blizu 20 nacionalnih selekcija. Druga etapa je u subotu 20. aprila na etapi Umag – Labin od 90 km, a trka se završava u nedulju 21. aprila etapom od Vrsara do Pule od ukupno 106 km.

Prošle godine Miloš Borisavljević iz CCN Metalca osvojio je 11. mesto u generalnom plasmanu.

bajsologija.rs

 

Komentari