Stanković 17. u prvoj etapi trke „Tur of Al Zubarah“ u Kataru

Marko Stanković, biciklista CCN Metalca iz Kraljeva zauzeo je 17. mesto u provj etapi trke „Tur of Al Zubarah“ u Kataru (kategorija 2.2) sa 1,26 minuta zastatka u odnosu na pobednika Jusufa Muhameda Mirzu (Ujedinjeni Arapski Emirati, nacionalni tim).

Na 30. mesto plasirao se gost u CCN Metalcu, reprezentativac čačanskog Borca Jovan Zekavica sa 2,03 minuta slabijim vremenom dok je 58. u konkurenciji 82 vozaća iz 16 ekipa završio Miloš Borisavljević sa 3,49 minuta zaostatka. Odustali su zbog defekata mladi Marko Polumirac i Miloš Stojanović.

Mirza je 122,3 km od predgrađa Dohe do Al Zubaraha („Crvene tvrđave“) prešao za 2:32,42 časova i do pobede je došao u sprintu grupe od petorice biciklista gde je drugo mesto pripalo Kos Jerenu Kersu (Holandija), a treće Martinu Vajsu (Austrija, nacionalni tim). Potom je došla grupa od sedam vozača sa 18 sekundi zaistaka. Stanković je bio u grupi od 18 biciklista sa 2,03 minuta zaostatka.

Mirza u generalnom plasmanu ima šest sekundi bolje vreme od Kersa i 11 sekundi prednosti u odnosu na Vajsa. On je najbolji vozač u ovom regionu i jedini profesionalac jer vozi za tim Skaj Dajv iz Dubaija. Stanković je 28 sa 1,45 minuta slabijim vremenom, Zekavica je 30. sa 2,26, a Borisavljević 58. sa 4,11 minuta zaostatka.

ccn2 tvrdjava al zubarah

U plasmanu ekipa, vodi  nacionalni tim Austrije, CCN Metalac je osmi u konkurenciji 16 selekcija u kojima su vozači iz 20 zemalja.

– Stankoviću čestitke, ali i kritike jer je  na 20 km do cilja napravio nekoliko grešaka i ostao u drugoj grupi – kaže trener CCN Metalca Radiša Čubrić kome u stručnom timu asistira brat Rajko.- Vetar je pocepao karavan i rasturao ga u više grupa već posle 30 km. Sve je bilo dobo jer smo u vodećoj grupi imali Stankovića ali je na žalost u finišu propustio priliku da ostane sa vodećima. U velikoj glavnoj
grupi stigli su Zekavica i Borisavljević. Nismo imali sreće, dvojica mladih vozača imali su defekte: Polumircu su pukli menjač i kuka, a Stojanović je imao teži kvar i pošto nije bilo vozila opšteg mehaničara pored njihove grupe, morali su da odustanu.  Biće interesantno do kraja, Mirza ima malu prednost a čekaju nas još dve vetrovite etape. Druga etapa je ravna od 120 km.

Bajsologija.rs

Komentari