Kako da bezbedno vozite vaše dete na biciklu?

, / 20.08.2013
Ako ste ljubitelj bicikla, ali niste sigurni kako da svoje dete ukljućite u vožnju tokom sunčanih letnjih dana, pogledajte ovaj video u kome možete naći savete za različitu opremu koja je potrebna deci starosti od 9 meseci do 9 godina da se na siguran način provozaju sa vama.

Britanski “Gardijan” je u saradnji sa Benom Edijem snimio kratak video koji će vam pomoći da se odlučite za odgovarajuću opremu koja je potrebna vama i vašem detetu kako bi zajedno uživali u vožnji bicikla.

1. Prednje sedište

bike with child

Prednje pomoćno sedište za decu se koristi za najmlađe, a pored toga što je najsigurnije jer sve vreme vidimo dete ispred sebe, pomalo je nezgodno za vožnju jer kolena vozača umeju da udaraju u njega.

Svakako najbolji način da se opustite pri vožnji sa detetom na biciklu.

2. Zadnje sedište

yepp-maxi-bike-child-seat-orange-use

Koristi se za za decu od druge, treće godine pa naviše, a što se tiče vožnje, potrebno je neko vreme da se naviknete na promenu u balansu jer je zadnji deo znatno teži nego obično.

3. Prikolica

towing

Savršeno pomagalo za ljude kojima prethodna sedišta deluju previše opasno za malu decu. Osećaj vožnje je najprirodniji jer nema promene u balansu, jedino treba biti svestan veličine prikolice.

Pogledajte video i saznajte koja naprednija oprema još postoji kada je reč o uživanju u biciklizmu sa vašom decom.

http://www.youtube.com/watch?v=SIJ5R8WFz40&feature=youtu.be

Izvor: Blic.rs

Komentari