Jovana drugi dan za redom na pobedničkom postolju

, / 09.03.2013
Jovana Crnogorac, reprezentativka u planinskom biciklizmu, drugi put je u dva dana pobedila u Izraelu na trkama i osvojila novih 30 svetskih bodova.

Trka je održana u Mišmar Haemeku,  kao i prva kada je takođe triunfovala, ali na nešto izmenjenoj stazi. Jovana Crnogorac je pretekla Ruskinje Anu Konovalovu i Elenu Gogolevu.

Dosta su mi pomogle trke na Kipru jer sam se došla u Izrael dobro pripremljena i čini mi se da sam u drugoj tric lakše došla do pobede. Od starta sam vozila svojim tempom i vrlo brzo napravila razliku. S nestrpljenjem čekam 12. mart kada će biti objavljena nova rang lista UCI jer sam već u ovoj sezoni upisala 120 bodova, 60 na dve trke na Kipru i 60 u Izraelu – kaže Jovana.

Nemanja Vajs, selektor srpske reprezentacije, kaže kako mu se čini da je u drugoj trci Jovana lakše pobedila.

– Krenula je svojim tempom i na kraju startnog kruga imala je oko 20 sekundi prednosti. Posle prvog kruga razlika je bila minut, a na kraju trke ponovo ubedljiva četiri minuta – navodi Vajs.

Jovana Crnogorac je trenutno 54. na svetskoj rang listi sa 456 bodova. Sa novih 120 bodova ući će među 40 što je najbolji plasman u istoriji srpskog biciklizma.

bajsologija.rs

Komentari