Zekavica 19. na “Bohemia turu”

, / 21.09.2013
Jovan Zekavica, reprezentativac čačanskog Borca završio je trku kategorije 2.2 “Bohemia tur” u Češkoj na 19. mestu.

Pobedio je Austrijanac Benetseder ispred Slovenca Dejana Bajta i Čeha Polnickog. Staza je bila 161 km od Čeških Buđovica do Praga a od 108 biciklista na startu, 76 je stiglo do cilja.

– Naši reprezentativci, Ivan Stević iz Tušnada, Miloš Borisavljević i CCN Metalca, Marko Dalinović i Jovan Zekavica iz čačanskog Borca su se i pored hladnog vremena, “uspavali” na startu u propustili  rani beg – kaže selektor Radiša Čubrić.-  Otišla je posle 20 km grupa od petnaestak biciklista bez ijednog našeg takmičara a nisu opravdanje niti nekoliko defkata koje smo imali a niti lakši pad Borisavljeića, pa sam, kada je grupa napravila skoro šest minuta razlike, naredio da, za trening, Stević, Borisavljević i Danilović počnu da “vuku” da ih ulovimo, a da Zekavicu čuvamo za sprint, da uđe među 20. Tako je i bilo, ulovili smo pootpadale  iz vodeće grupe, a Zekavica je na kraju u bio 19. Nije rezultat koji smo priželjkivali ali je trka bila dobar i jak trening pred Šampionat sveta u Toskani od 22. do 30. septembra.

Reprezentacija Srbije  će ostati i u nedelju na mini turneji u Češkoj i startovaće na kružnoj trci oko  Strahova u Pragu?

– To će nam biti još jedna kontrola za SP gde će u eliti startovati Ivan Stević, a u trci za vozače do 23 godine Borisavljević, Zekavica i Danilović- objasnio je Čubrić.- Kod juniorki voziće Jelena Erić iz CCN Metalca. Posle Praga preselićemo se u Sloveniju gde ćemo raditi dva dana a zatim, u sredu 25. septembra  odlazimo u Firencu gde ćemo čekati start trka na Šampionatu sveta.

Juniorke i biciklisti do 23 godine startovaće u petak 27. septembra, dok će  Ivan Stević, koji je poslednjih desetak dana poboljevao, u eliti voziti na izuzetno teškoj stazi u nedelju 29. septembra.

Bajsologija.rs

Komentari