Četvrta po redu besplatne radionice popravke bicikala

, / 11.05.2022
U četvrtak 12.05.2022 godine od 17-19h , uz podršku Hajnrih Bel fondacije, u radionici Praksa makerspace u okviru Kulturnog centra Magacin u Kraljevića Marka br. 4 biće održana četvrta od osam radionica popravke bicikala. Domaćini su KC Magacin, Karkatag kolektiv i Udruženje Ulice za bicikliste.

Tema četvrte radionice je podešavanje kočnica sa diskovima – zamena pločica i eventualno zamena diska, za mehaničke i hidrulične kočnice. Polaznicima će biti deljen i besplatan primerak priručnika Beograd na pedale koji su u saradnji sa Hajnrih bel fondacijom napravile UG Ulice za bicikliste.

Tokom aprila i maja, a zaključno sa početkom juna, biće održano još 7  radionica u vezi popravke najosnovnijih delova bitnih za funkcionisanje bicikla, kao što su kočnice, pogon, lanac, glava točka i menjači.

U radionici će biti popravljani i donirani bicikli koji će se naknadno koristiti u okviru kulturnog centra kao sredstvo prevoza, čime UG Ulice za bicikliste, kao stalni korisnik prostorija KC-a, želi da podstakne održiv i zdrav vid putovanja od kuće do posla. Ovom prilikom pozivamo građane da nam pošalju fotografije bicikala koji im više ne trebaju i žele da ih doniraju, pa bi ih mi po potrebi uzeli i reciklirali u “komunalne” bicikle za potrebe kulturnog centra Magacin. Istovremeno, ti bicikli bi služili i da se polaznici kursa na njima vežbaju da popravljaju bicikle.

Evo i rasporeda radionica:

  • 12.05. (17-19h) Četvrta radionica – Podešavanje kočnica sa diskovima – zamena pločica i eventualno zamena diska, za mehaničke i hidrulične kočnice
  • 19.05. (17-19h) Peta radionica – Lanac, pogon i patrona – zamena, dijagnostifikovanje izjedenosti, vrste pogona/ patrona
  • 26.05. (17-19h) Šesta radionica – Prednji menjač komplet podešavanje, zamena sajle i štelovanje, ceo proces
  • 02.06. (17-19h) Sedma radionica – Zadnji menjač komplet, zamena sajle i štelovanje, ceo proces
  • 09.06. (17-19h) Osma radionica – servis glave točka i dotezanje konusa

 

Komentari