Čačak domaćin prvenstva Srbije u biciklizmu

Sutra će u Čačku biti održano prvenstvo Srbije u biciklizmu u disciplinama brdska i kriterijumska vožnja, a organizatori su BK Borac i Biciklistički savez Srbije.

Okupljanje takmičara i podela startnih brojeva zakazani su za nedelju, 7. septembar od 9 do 10:30 sati, a potom će karavan u zatvorenoj vožnji poći ka zvaničnom startu brdskog prvenstva u Beljini.

Staza je na lokalnom putu Beljina-Guča preko Pridvorice i Tijanja, do prevoja na planini Jelici.

Seniori i juniori voze 7,3 kilometra, kadeti, mastersi i žene četiri kilometra, mlađi kadeti i juniorke tri kilometra i poletarci dva kilometra. Prva kategorija kreće u 11 čcasova.

Prvenstvo u kriterijumskoj vožnji, odnosno ulična trka, održava se istog dana centralnim gradskim ulicama. Start i cilj su u ulici Župana Stracimira, staza ide dalje Gospodar Jovanovom, Kneza Miloša, Sinđelićevom, Železničkom i Kuželjevom, a dužina jednog kruga je 1300 metara.

Program počinje u 16 sati trkom za prvenstvo Čačka za učenike osnovnih škola. Oni će voziti dva kruga, a potom sled start mastersa, odnosno takmičara starijih od 30 godina, koji voze devet krugova, pri čemu je svaki treći bodovni, start poletaraca, devojčiča mlađih od 13 godina i mlađih kadetkinja, voze četiri kruga, 2. i 4. se boduju.

U 16,50 startuju mlađi kadeti i kadetkinje, oni voze 9 krugova, 3-6-9 krug bodovni, u 17,20 voziće kadeti, seniorke i juniorke, oni voze 12 krugova, 3-6-9-12 krug bodovni. Od 18,00 startuju juniori, oni voze 18 krugova, 3-6-9-12-15-18 krug bodovni, potom u 18,40 startuje elita i U23, oni voze 24 kruga, 4-8-12-16-20-24 krug bodovni.

Posebno je zanimljiva kriterijumska trka, jer u svakom bodovnom krugu prva četiri takmičara osvajaju bodove po sistemu 5-3-2-1, a poslednje bodovanje je dvostruko. Pobednik je onaj biciklista koji je sakupio najviše bodova i odvezao pun broj krugova.

Iz Biciklističkog kluba Borac pozivaju sve ljubitelje sporta da u nedelju dođu u centar Čačka i prisustvuju lepoj i atraktivnoj priredbi, i ujedno pozdrave najbolje čačanske bicikliste koji su ove godine postigli velike uspehe.

Saobraćaj u strogom centru Čačka biće obustavljen u razdoblju od 16 do 19:30 sati.

Izvor: Tanjug

Komentari