Miloš Borisavljević dvostruki drumski šampion Srbije

I pluća Beograda koja predstavlja Košutnjak ostala su kratkog daha. Sunce i vrućina prodrli su u svaki hlad prostranog izletišta našeg glavnog grada. Najteže je, međutim, bilo najboljim biciklistima i biciklistkinjama Srbije, koji su u takvim uslovima morali da se bore za titulu državnog prvaka.

Miloš Borisavljević (CCN Metalac) zasluženo je posle 120 kilometara kruženja na Košutnjaku osvojio zlatnu medalju i dres u bojama zastave Srbije po kome će se na drumovima domaćim i stranim u narednih godinu dana raspoznavati. Titulu je izgubio Ivan Stević (OBK). Vicešampion je dugo bio u begu sa novim prvakom, ali je dva kruga pre kraja morao i sam da juri Borisavljevića. Kad je Miloš prešao liniju cilja, štoperica je pokazala 3:27,33 časova. Stević je finiširao sedam sekundi kasnije. Nebojša Jovanović (OBK) savladao je Gabora Kasu (Spartak), aktuelnog šampiona Srbije na hronometru, u borbi za najniži stepenik postolja, skoro pet minuta za pobednikom.

Najbolja ekipa u seniorskoj konkurenciji bio je čačanski Borac sa tri vozača u prvih deset – Goran Antonijević (šesti), Marko Danilović (deveti) i Stefan Stefanović (deseti). OBK Beograd i kraljevački CCN Metalac popunili su timski podijum.

S obzirom da je Borisavljević u martu navršio dvadeset godina ujedno je poneo titulu i najboljeg vozača u konkurenciji mlađih od 23 godine. Luka Kotur (Partizan) i Goran Antonijević (Borac) osvojili su srebro i bronzu.

U ženskoj elitnoj kategoriji, posle skoro 47 kilometara vožnje slavila je Jelena Erić. Prva dama CCN Metalca bila je ubedljiva, skoro šest minuta brža od Milice Rakić (BK Novi Sad). Ivana Kostić (Orlovac Sistem FPS) zauzela je najniži stepenik postolja.

Dan u znaku CCN Metalca zaokružio je trijumf Dušana Rajovića. Najbolji junior Srbije ostavio je najbližeg rivala Andreja Galovića (Partizan) na distanci od skoro tri minuta na izmaku trase od 93,8 kilometara. Dušan Kalaba (Partizan) u sprintu se izborio za bronzu sa Milanom Dragojevićem (Spartak). Crno beli klub iz Beograda poneo je titulu najboljeg, dok su CCN Metalac i Borac druga i treća ekipa države.

Izvor: Biciklistički savez Srbije

Komentari