Bukovčani čekaju biciklističku stazu

, / 23.02.2018
BUKOVAC - Stanovnici Bukovca pokrenuli su inicijativu za izgradnju biciklističke staze do ovog naselja. Pomenuta staza bila bi značajna ne samo za bicikliste, već za sve građane Bukovca jer je sadašnji put nebezbedan i za pešake.

Plan je da se biciklistička staza izgradi u delu puta od Ciglane u Petrovaradinu do početka Bukovca. Nina Kemera, koja je pokrenula tu inicijativu, kaže da je do sada prikupljeno preko 500 potpisa podrške.

“To nije značaj samo za Bukovčane, nego i za Novosađane, za bicikliste iz Beograda, Niša, Vranja i drugih država. Jeste značajno s obzirom da povezuje jedan veliki grad u Srbiji, Novi Sad i Frušku goru. Staza ne bi bila samo za bicikliste, s obzirom da postoji deo između Bukovca i Petrovaradina, koji je u suštini Petrovaradin, koji je poprilično naseljen, ali ljudi koji žive tu nemaju trotoar i hodaju po glavnom putu. Tako da ne bi bila samo za bicikliste, bila bi i za pešake”, kaže Nina Kemera, inicijator.

Iako je Novi Sad prvi u svetu po broju biciklista koji zimi svaki dan koriste to prevozno sredstvo, u Novosadskoj biciklističkoj inicijativi kažu da se često potcenjuju potrebe za biciklističkim saobraćajem, pogotovo u prigradskim naseljima.

“Postoji potreba da se povežu ta mesta sa Novim Sadom s obzirom da ta razdaljina stvarno nije uvek prevelika, imamo primer Veternika, Futoga, Rumenke. Građani Rumenke isto stalno traže biciklističke staze ka Novom Sadu, pa tako mislim da je opravdana inicijativa i građana Bukovca s obzirom na broj prikupljenih potpisa”, kaže Marko Trifković iz Novosadske biciklističke inicijative.

Kako nezvanično saznajemo, meštani Bukovca bi biciklističku stazu mogli da dobiju do kraja godine.

Izvor: rtv.rs 

Komentari