Borisavljević najbolji mladi vozač na „Gemenc kupu“

, / 20.05.2013
Miloš Borisavljević, biciklista kraljevačkog CCN Metalca kao član kombinovane ekipa CCN Metalac – Spartak Subotica – Borac Čačak, osvojio je prvo mesto u ukupnom plasmanu za vozače do 23 godine na „Gemenc kupu“ u Seksardu u Mađarskoj!

Ujdurma mađarskih sudija, međutim, otela mu je treće mesto u generalnom plasmanu.

– Kako mi je rekao Borisavljević,  mađarske sudije su skratile kriterijum kada su videli da njihovog vozača, koji je bio u begu i vodio, sustiže grupa. Bio je veoma ljut, jer mu je izmaklo postolje – kaže Radiša Čubrić, njegov trener u CCN Metalcu i selektor seniorske reprezentacije Srbije. – Bio je treći u prvoj i  peti u drugoj etapi, drumskoj trci, a u trećoj etapi,  kriterijumu je ostao bez postolja posle nameštaljke. Na kraju je peti u generalnom i prvi za bicikliste do 23 godine i njegova dobra forma budi optimizam pred jedan od najvećih izazove u ovom delu sezone „Trku mira“ 25. i 26. maja u Češkoj. Prvog dana vozićemo prolog i etapu sa usponom na 1.800 metara, drugog dana se penjemo u etapi od 150 km na 3.500 metara nadmorske visine.

Da li ste već odredili ekipu za ovu trku koja se boduje za Kup nacija?

– Na put će Jovan Zekavica, Stefan Stefanović i Marko Danilović iz čačanskog Borca, Miloš Borisavljević iz CCN Metalca, Nikola Kozomara iz OBK Beograda i Dejan Marić iz kragujevačkog Radničkog. Ovo je odličan sastav, ali će konkurencija biti paklena, a staza teška. Na neki način “Trka mira” je bila i ostala ispit svake generacije – smatra Čubrić.

CCN Metalac je dobio novu mladu zvezdu na trci u Noovm Sadu?

– To je Dušan Rajović koji je sjajno vozio na juniorskom  “Trofeju sajamskih gradova”, iako je još kadet – objasnio je Radiša Čubrić.- Drugog dana je bio šesti, prvog sedmi i uvedljivo je najbolji kadet! Kada dobijete iz generacije ovakvog vozača, tada se sve muke trenerskog posla nekako lakše podnose…Ako bude disciplinovan i radan ići će stopama Miloša Borisavljevića…

Srpske bicikliste u Mađarskoj je vodio Predrag Prokić trener čačanskog Borca nakadašnji srpski reprezentativac. U ekipi su bili Miloš Borisavljević i Marko Stojanović  iz CCN Metalca, Gabor  Kasa  iz Spartaka, Jovan  Zekavica, Stefan Stefanović i Marko Danilović iz čačanskog Borca.

bajsologija.rs

 

Komentari