Borisavljević u Mantovaniju, Stanković u Kini!

, / 20.11.2013
Kraljevački CCN Metalac počeo je pripreme za novu sezonu i šef stručnog štaba Radiša Čubrić je obavestio da će Miloš Borisavljević voziti u italijanskoj ekipi Mantovani gde je svojevremeno bio i srpski reprezentaivac Dušan Ganić, a da će Marko Stanković, sa strancima iz ekipe CCN Metalac, startovati iduće sedmice na desetodnevnoj trci u Kini “Oko jezera Pojang”!

Mlada super talentovana juniorka Jelena Erić će krajem meseca u Belgiju u ekipu Melbotek i voziće ciklo kros trke i pripremati se za narednu sezonu.

– Borisavljević i Erićeva već uveliko treniraju i zbog specifičnosti njihovih programa morali su da počnu ranije – objasnio je Čubrić.- Radićemo prvo na Jahorini  zatim  ih očekuje bogat prgram u njihovim inostranim ekipama. Mantovani gde će voziti Borisavljević, je jedna od najboljih ekipa u Italiji za vozače do 23 godine a belgijski Melbotek u kome su prošle godine vozili Borisavljević, Kasa i Erićeva će pomoći Erićevoj koja je podjednako dobra u ciklo krosu, planinskom biciklizmu i na drumu, da što spremnije dočeka  narednu sezonu.

Stanković će bti jedin srpski biciklista u CCN Metalcu u Kini jer nije bilo novca da se pošalje još neki vozač?

– To je šteta jer je veoma dobro organizovana iako nije u UCI rangu, ali ima 200.000 dolara nagradni fond i za četiri godine od kako je uvedena stekla je lep renome u svetu – objasnio je Čubrić.- CCN Metalac očekuje i trka u Kataru  “Tur  Al Zabirah” u 2.2 kategoriji do 4. do 7. decembra kako bi Borisavljević već u januaru došao u dobru formu. Voziće i Polumirac, Stanković i gost iz Borca Zekavica. Cilj je da stvaramo vozače kadre da se pokažu u inostranstvu a od domaćeg prgrama u prvom planu su nam državna prvenstva.

Bajsologija.rs

Komentari