Kraljevčani na plus 30 stepeni u Kataru!

Biciklisti kraljevačkog CCN Metalca startovali su u prologu, pojedinačnom hronometru koji je odredio nosioce majica, trke “Tur of Al Zubarah” (kategorija 2.2 za bodove u Azija turu) u Kataru na temperaturi od plus 30 stepeni Celzijusovih.

Pobedio je novozelandski biciklista Roman van Anden ispred dvojice Holanđana. Van Anden je pobedio pre sedam dana na trci u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u kategoriji 2.2 “Oko Šaraha” i imao je i pobedu u prvoj etapi.

– Prolog je bio na stazi od tri kilometra oko velikog sportskog kompleksa u kome se gradi i stadion za Šampionat sveta u fudbalu 2022. Marko Stanković je pokazao najviše a i najspremniji je jer je vozio krajem novembra i početkom decembra dve trke u Kini – kaže šef stručnog štaba CCN Metalca Radiša Čubrić kome asistira brat Rajko Čubrić.- Trka je odlično organizovana, učestvuje 16 ekipa sa vozačima iz 20 zemalja.  Inače, na trci je Jugoslavija u malom: Slovenci, braća Filip su na visokim položajima u ovdašnjem biciklizmu,  Andrej Filip je uklječen u organizaciju trke a Branko Filip vodi tim Dohe i nacionalni je trener Katara, poznati hrvatski sudija Ivo Rilović je zadužen za obradu rezultata a srpski internacionalni komesar UCI  Marko Pročikević je šef tima za doping kontrolu. Uz CCN Metalac startovala je i slovanačka Adrija.

ccn polumirac na startu hronometra

Trka će imati tri etape. Prva se vozi oko Al Zubaraha i imaće 123 km, a  druga i treća po 120 km. U timu CCN Metalca startovali su Miloš Borisavljević, Marko Stanković, Miloš Stojanović, Marko Polumirac i gost iz čačanskog Borca Jovan Zekavica

Bajsologija.rs

Komentari