Borisavljević 53. u Belgiji

, / 08.04.2013
Mladi kraljevački biciklista Miloš Borisavljević, iz CCN Metalca, koji sa Gaborom Kasom, olimpijcem subotičkog Spartaka, vozi u prvom delu sezone u majici belgijskog Melboteka, osvojio je odlično 53. mesto u generalnom plasmanu sa 19 sekundi zaostatka u odnosu na pobednika, na dvodnevnoj trci iz belgijskog kalendara, na kojoj je startovalo preko 190 biciklista!

– Oporavalja se od povrede zadobijene u padu u martu na jednoj trci u Belgiji i nadam se da će biti spreman za svetski Kup nacija do 23 godine starosti i  trku „Toskana – zemlja biciklizma“ u Italiji od 16. do 19. aprila – kaže selekor Radiša Čubrić. – I Kasa je dobro vozio, ali mu je u prvoj etapi na makadamu pukao lanac i dok je dobio novi bicikl, grupa je odmakla i napravio je zaostatak od skoro deset minuta.

U prvoj etapi od 147 km oko Stasegema, Borisavljević je bio 63. sa dve sekunde zaostatka iza pobednika, Belgijanca  Bonjea. Kasa je tu napravio zaostatak od 9,46 minuta u završio na 133. mestu. U drugoj etapi oko Derlijnka od 140 km, Kasa je stigao 43, a Borisavljević 66. u vremenu pobednika Belgijanca Timoti Dipona koji je tako slavio i u ukupnom plasmanu. Borisavljević na 53. mestu imao je 19 sekundi, a Kasa na 123. poziciji 10,05 minuta zaostatka. Borisavljević je ujedno i 43. u konkurenciji mladih biciklista.

– Ima dosta kandidata za trku u Toskani, ali nisu svi u dobroj formi. Uz Borisavljevića, odličnim vožnjama nametnuo se i Stefanović– kaže Čubrić i dodaje da će konačni sastav saopštiti za nekoliko dana.

bajsologija.rs

Komentari