Borisavljević 51. u Negraru

, / 04.04.2013
Miloš Borisavljević, reprezentativac CCN Metalca iz Kraljeva, jedini je završio veoma tešku trku „Velika nagrada Palo di Ređioto“ u Negraru, u Italiji.

Borisavljević je zauzeo 51. mesto od 74 vozača koji su završila trku. Startovalo je 200 biciklista iz 34 selekcije. Ova trka je jedna od najjačih u sezoni za vozače do 23 godine starosti.

Pobedio je Kaleb Juan (Australija), prošlogodišnji svetski vicešampion za juniore, koji je stazu od blizu 160 km prešao za 3:53,25 časova i tako odsprintao Silvija Herkloca (Nemačka) i Luku Pibernika (Slovenija, Radenska). Borisavljević je imao zaostatak od 8,02 minuta.

– Ovo je, po mojoj proceni bila najteža trka u ovom delu sezone, sa mnogo preokreta. Veoma sam zadovoljan kako je Borisavljević vozio, sa dobrim radom i iskustvom koji će steći, naredne godine će biti rame uz rame sa mnogim od ovih biciklista – uveren je selektor Radiša Čubrić koji je na dvodnevnoj uskršnjoj turneji u Italiji  vodio  reprezentaciju Srbije sa vozačima do 23 godine.

U prvoj trci „Điro dela Belvedere“ Jovan Zekavica je bio 56. sa 2,59 minuta zaostatka, dok je Miloš Borisavljević završio 68. sa 4,04 minuta slabijim vremenom od pobednika. Odustali su Stefanović i Kozomara. Pobedio je Kuing (Švajcarska) ispred Herkloca i Mulherna (Australija).

Juniori Partizana vozili su na trci „Trofej Zambeli“ u Puli. Dušan Kalaba stigao je 27. sa 2,37 minuta zaostatka, a Danilo Milošević 37. sa 8,58 minuta slabijim vremenom od pobednika – Slovenca Kovačiča iz Save.

bajsologija.rs

Komentari