Rajović 57, Rakićeva 59. na Ejofu

, / 17.07.2013
Dušan Rajović biciklistički reprezentativac CCN Metalca zauzeo je 57. mesto a takmičarka BK Novi Sad Milica Rakić 59. poziciju u vožnji na hronometsr na letnjem Olimpijskom festivalu mladih Evrope (EJOF) u Utrehtu u Holandiji. Treći srpski predstavnik Dario Nimčević reprezentativac subotičkog Spartaka plasirao se na 83. mesto.

Milica Rakić je stazu od 8 km prevezla za 15,11 sekundi i zaostala je  1,47 minuta za pobednicom Lisom Morceti (Italija) koja je zabeležila vreme 13:24,55 minuta. Srebro je pripalo Parnile Matiesen (Norveška) sa sekundom zaostatka dok je bronzu osvojila Ruskinja Ksenija Cimbaliuk sa 11 sekundni slabijim vremenom. Na startu su bile 73 biciklistkinje.

Na stazi od 9,7 km  za dečake pobedio je Erlend Blikra (Norveška) sa vremenom 12:05,70 minuta (prosek 48,1 km na čas). Drugo mesto pipalo je Leu Apeltu (Nemačka) sa sekundom zaostatka dok je treći stigao Šimon Sajnok (Poljska) sa četiri sekunde zaostatka.  Rajović je imao na 57. mestu 1,01 minut zaostatka, dok je Nimčević na 99. poziciji zakasnio 1,31 minut za pobednikom. Na startu je bilo 99 biciklista.

– Očekujem mnogo bolje rezultate u drumskoj trci 18. jula, Rajović je državni šampion za kadete ove godine i u dobroj je formi – kaže Saša Gajičić, selektor mlađih kategorija.- Nama je hronometar uvek bolna tačka i tu postižemo slabije rezultate jer se ova skupa disicplina malo vozi kod nas.  Zahvaljujemo se OKS na podršci našim programima i šansi da  učestvujemo na Ejofu, što je za mlade bicikliste prilika za sticanje dragocenog iskustva.

Bajsologija.rs

 

 

Komentari