Bom pobedio u petoj etapi, Frum odustao od Tura

, / 09.07.2014
Holandski biciklista Lars Bom pobedio je danas u petoj etapi Trke oko Francuske, a posle dva tesska pada u dva dana od takmiccenja je odustao branilac titule Kris Frum.

Bom, vozač ekipe Belkin Pro Sajkling, je deonicu od Iprea do Arenberga, dugu 152,5 kilometara prešao za tri sata, 18 minuta i 35 sekundi.

Drugo i treće mesto zauzeli su vozači Astane Jakob Fugslang i Vićenco Nibali sa zaostatkom od 19 sekundi. Nibali je tim rezultatom zadržao žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu.

Peter Sagan iz Kenondejla zauzeo je četvrto mesto sa 1:01 minuta zaostatka, a Fabijan Kančelara iz Trek Fektori Rejsing tima bio je peti sa takodje 1:01 minuta zaostatka.

Vozači su bili zabrinuti zbog kaldrmisane staze koja je posle kiše postala klizava, pa su organizatori skratili etapu za tri kilometra, zbog čega je voženo 152,5, a ne predvidjenih 155,5 kilometara.

Ali, to nije sprečilo padove brojnih biciklista, među kojima je bio i aktuelni šampion Frum, koji je vožnju završio na polovini etape.


On je u utorak pao i povredio levi zglob, a posle današnjeg pada, kada je zadobio posekotinu ispod desnog oka, Frum je ušao u automobil svoje ekipe Tim Skaj i saopštio da je završio ovogodišnje takmičenje na Turu.

Ekipa je na svom Tviter nalogu napisala da su svi “veoma tužni zbog novog teškog pada Krisa Fruma”.

Posle pet etapa Nibali iz Astane je prvi sa 20 sati, 26 minuta i 46 sekundi. Drugi je Fugslang sa dve sekunde zaostatka, a treći je Sagan za zaostatkom od 44 sekunde.

Naredna šesta etapa vozi se sutra od Arasa do Remsa duga 194 kilometara.

Izvor: Beta     Foto: Le Tour De France

Komentari