Kris Frum trijumfovao na Kriterijumu

, / 09.06.2013
Britanska nada na Tur de Fransu, Kris Frum je osvajanjem drugog mesta na poslednjoj etapi Kriterijuma Dofinea, osvojio prvo mesto u generalnom plasmanu.

Vozač Skaj tima, Kris Frum je imao 24 sekunde deficita u odnosu na Alesandra de Markija iz Kenondejla, na kraju osme, poslednje, etape prestižne trke, koja je u dužini od 155.5 kilometara vodila od Sisterona do Risola.

Osam etapa Kriterijum Dofinea, fantastični Britanac je prešao za 29 sati 28 minuta i 46 sekundi.

Frumov kolega iz tima, Riči Porte je osvojio drugo mesto u generalnom plasmanu, sa 58 sekundi zaostatka, nakon što je današnju etapu završio na četvrtom mestu. Na deobi drugog mesta na osmoj etapi se našao Andrju Talanski iz Garmina.

Uprkos brdovitoj poslednjoj etapi, gde su se takmičari popeli uz dva uspona prve kategorije i uz jedan treće, samo je povreda Fruma mogla da omogući Danijelu Morenu da napadne prvo mesto sa treće pozicije. Moreno je takmičenje završio sa dva minuta i 12 sekundi slabijim vremenom od Fruma.

Moreno je dobar posao danas odradio kontrolišući Jakoba Fuglzanga iz Astane i osvojio je osmo mesto na etapi, 49 sekundi slabijim vremenom, zajedno sa Hokimom Rodrigezom i Alehandrom Valverdeom.

Prošle godine je Vigins fantastičnu formu sa Kriterijuma doneo i na Tur, ali ove godine bolest i povreda su udaljile Britanca od mogućnosti da odbrani titulu u Francuskoj.

Frum će tako biti lider Skaja na Tur de Fransu i biće u prilici da se najzad popne na podijum u Parizu.

Izvor: Eurosport

Komentari