Boason Hagen trijumfovao na trećoj etapi

, / 06.06.2013
Vozač Skaja, Edvald Boason Hagen je pobedio na trećoj etapi Kriterijuma Dofinea, posle masovnog sprinta u Tarareu.

Norvežanin je bio spretniji u završnici najravnije etape Kriterijuma i za nekoliko centimetara je bio bliži ciljnoj liniji od Majkla Metjusa i Đanija Mersmana, posle 167 kilometara vožnje od Amberjua en Bužea.

Fumijuki Bepu (Orika Grin Edž), Jakob Rat (Garmin), Huan Antonio Fleča (Vakansoleil) i Sander Kordel (Loto Belisol) su bili akteri ranog bega, koji su se odvojili od glavne grupe već na samom startu.

Begunci su stekli 6 minuta i 45 sekundi prednosti posle 40 kilometara, ali je tim Omega Farm-Kvik Step izbio na čelo glavne grupe, diktirajući tempo i pružajući podršku Mersmanu, što je za posledicu imalo smanjenje prednosti begunaca na samo jedan minut, a do cilja je ostalo 35 kilometara.

Kordel je nastavio da pojačava tempo, a njegovi saborci iz bega su uhvaćeni, dok je Belgijancu ostalo još 13 kilometara do cilja.

Kontranapad Boasona Hagena, podržan timskom vožnjom Skaja, urodio je plodom i Norvežanin je došao do druge etapne pobede u sezoni.

“Veoma sam srećan što sam pobedio danas. Tim je odradio veliki posao u poteri za dvojicom begunaca u poslednjim kilometrima etape. Piter Keno i Džerejn Tomas su me fantastično podržavali i uveli u sprintersku završnicu”, rekao je Hagen.

Pobednik prve etape, David Velu iz Juropkara je u cilj ušao zajedno sa glavnom grupom, čime je zadržao lidersku poziciju i danas ima 1:56 prednosti u odnosu na Mersmana.

Izvor: Eurosport

Komentari