Biciklista u vožnji od Firence do Beograda u dobrotvornoj akciji

, / 14.05.2021
Italijanski biciklista Volfango Pođi krenuće danas iz Firence u Beograd, u dobrotvorni poduhvat, kako bi prikupio sredstva za izgradnju dva vrtića u Srbiji, saopštila je italijanska ambasada.

Putovanje će se odvijati u osam etapa i dugo je 1.200 kilometara, a ova trasa simbolično povezuje dva grada, navodi se u saopštenju i dodaje da bi Pođi trebalo da stigne u Beograd 22. maja.

Kako se navodi, putovanje italijanskog sportiste moći će da se prati putem video snimaka, veb stranici i na društvenim mrežama, a tokom putovanja on će razgovarati sa lokalnim predstavnicima i meštanima.

U ovom poduhvatu učestvovaće i profesionalni sportisti, amateri, deca i svi oni koji budu želeli da se uključe u inicijativu, bar i na kilometar vožnje biciklom.

Volfango Pođi na ovaj poduhvat se odlučio u okviru donatorske kampanje „Sezona darivanja” Fondacije Novak Đoković i već je obezbedio 1 500 evra donacija.

Humanista Volfango Pođi, poreklom iz grada Forli u Italiji, srpsku kulturu je upoznao i zavoleo zahvaljujući svojoj supruzi Srpkinji. Godine koje je proveo u Beogradu donele su mu neraskidivu vezu sa srpskom kulturom i njenim narodom, a Beograd opisuje kao svoju drugu kuću.

Od 2016. godine, Volfango je redovni učesnik humanitarnih sportskih takmičenja šireći svoj pozitivni uticaj kako u Italiji, tako u celom svetu.

Izvor: rts.rs

Komentari