Izgradnja biciklističke staze između Novog Sada i Beograda

, / 17.04.2018
Pokrajinski organi planiraju izgradnju biciklističke staze između Novog Sada i Beograda kojom bi se povezala dva najveća grada u Srbiji.

Kako se vidi u Planu javnih nabavki Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, u 2018. godini biće objavljen tender za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju ove staze. Vrednost javne nabavke iznosi 30 miliona dinara, piše portal 021.

Nabavka bi trebalo da bude raspisana u aprilu ili maju, dok će ugovor biti zaključen tokom juna ili jula. Inače, odluka da se pristupi planiranju izgradnje staze na relaciji Novi Sad-Beograd doneta je na zajedničkoj sednici vlada Srbije i Vojvodine u oktobru prošle godine.

Biciklistička zajednica u Novom Sadu poručuje da je izgradnja ovakve saobraćajnice značajna, te da donosi korist brojnim građanima. Marko Trifković iz Novosadske biciklističke inicijative navodi da biciklistička staza ne bi donela benefite samo Novom Sadu i Beogradu, nego i mestima koja se nalaze uz tu rutu jer svaki turista ostavi deo novca na putu i to svakako doprinosi razvoju manjih mesta.

Nebojša Subić iz Biciklističkog saveza Vojvodine smatra da je izgradnja saobraćajnice dobra ideja, ali napominje da se sa tim kasni već gotovo tri decenije. Takođe, ukazuje na to da je potrebno razjasniti da li će graditi biciklistička staza ili biciklistički put.

Kako je tek u planu izrada tehničke dokumentacije za izgradnju ove staze, nije poznato kada bi izgradnja zaista mogla da počne.

Izvor: blic.rs

Komentari