Beociklizacija pokrenula akciju „Mostovi za bicikliste!“

Kada ste se poslednji put vozili desnom stranom Brankovog mosta ili Starim savskim mostom? Koliko vam se čini nebezbedno voziti bicikl preko Pančevačkog mosta? Zbog toga je Inicijativa Beociklizacija pokrenula akciju „Mostovi za bicikliste!“

Brankov most je od avgusta prošle godine sa jedne strane zatvoren za pešake i bicikliste, a radovi na popravci noseće konstrukcije se ne miču sa mrtve tačke. Pančevački most je u zoni trotoara prepun visokih ivica, rasklimanih ploča, neasfaltiranih i teško dotrajalih delova. Stari savski most je prepun prepreka i ni na koji način prilagođen biciklistima, a prethodno poslati predlozi za poboljšanja se ignorišu. Zbog toga, inicijativa “Beociklizacija” poziva sve koji se smatraju pogođenim problemima sa mostovima u akciju.

Tokom trajanja akcije slaće se dopisi Sekretarijatu za saobraćaj i tražiti završavanje radova i otvaranje pešačke staze na Brankovom mostu, sprovođenje popravki na Pančevačkom mostu i prilagođavanje Starog savskog mosta biciklima. Primerak dopisa za preuzimanje nalazi se na linku: http://www.bck.rs/uploads/1/9/3/8/19386369/mostovi.pdf

Dopis je potrebno odštampati u dva primerka, popuniti podacima i predati na šalteru Sekretarijata za saobraćaj u šalter sali levo, ulica 27. marta 43-45 (preko puta Poštanske štedionice) radnima danima od 8 do 17 časova. Ukoliko vam je lakše, dopis moete poslati i poštom na adresu Sekretarijata za saobraćaj, 27. marta 43 – 45, 11000 Beograd.

Ako nemate štampač ili jednostavno niste sigurni kako, možete dobiti blanko dopis i porazgovarati o akciji ako dođete najmanje 30 minuta pre početka mesečne biciklističke vožnje Kritična masa, koja počinje 26.4.2014. u 17h sa Trga republike.

Cilj ove akcije je da Sekretarijatu za saobraćaj pokažemo koliko smo ugroženi potpunim odsustvom osećaja za potrebe svih koji pešače i bicikliraju preko mostova koji povezuju biciklističke staze i kejeve sa obe strane reke.

Izvor: Beociklizacija 

 

Komentari