Alonso: Pokrećem biciklistički tim

/ 04.10.2013
Dvostruki šampiona sveta u Formuli 1 Fernando Alonso ekskluzivno za Radio-televiziju Srbije o najvećoj ljubavi - biciklizmu.

U svetu sporta dobro je poznato da je pored Formule 1 biciklizam druga velika ljubav Fernanda Alonsa, koji je odlučio čak i da osnuje svoj profesionalni biciklistički tim koji će se takmičiti u svetskom Pro Turu 2015. godine.

Alonsova ekipa trebalo bi da dobije potvrdu o preuzimanju zvanične licence koju je do sada posedovala španska ekipa Euskatel Euskadi.

Alonso je na Svetsko prvenstvo u biciklizmu u Firenci, došao da navija za svoje prijatelje iz reprezentacije Španije, Kontadora, Rodrigeza i Valverdea, ali i da pruži podršku svom omiljenom biciklisti, Slovaku Peteru Saganu.

Da li će Sagan voziti za Alonsov tim za sada nije poznato. Ono što je izvesno jeste da je ekipa RTS-a na šampionatu Sveta dobila ekskluzivno pravo da uđe u jedan od autobusa profesionalne ekipe Radiošek Leopard Trek, a tu su i ekskluzivni intervjui sa legendarnim Edijem Merksom i vodećim svetskim biciklistima.

Specijalnu emisiju i ekskluzivne intervjue sa prošlogodišnjim šampionom sveta, Belgijancem Filipom Žilberom, legendama Edijem Merksom i Aleksandrom Vinokurovim, Alehandrom Valverdeom moćićete da pogledate u nedelju od 17.45 časova na Drugom programu RTS-a.

Autor emisije je Nemanja Matić. Snimatelj Ivan Stambolić.

Izvor: RTS

Komentari