AKCIJA -“BUDI BRŽA“

, / 09.06.2016
U okviru svojih humanitarnih aktivnosti, Jagodinski biciklisti planiraju akciju “Budi brža”, koja ima za cilj da skrene pažnju na problem raka grlića materice i raka ženskih genitalnih organa uopšte, kao i da podseti na važnost redovnih pregleda. Time pratimo evropsku akciju „Vožnja za žene“ ( www.Ride4Women.org ) čiji je slogan, takođe, „Budi brža od kancera“.

Udruženje za kolposkopiju i cervikalnu patologiju Srbije koje je inicijator programa “Budi brža” I I I organizacija RIDE4WOMEN Austrija podržava ovu akciju kojom se naše udruženje „Jagodinski biciklisti“ pridružuje evropskoj inicijativi „Vožnja za žene“.

U vožnju koja će trajati 8 dana krećemo 24. juna 2016. Tokom tog perioda obići ćemo 10 gradova, sva manja mesta i sva kulturna dobra na tom putu koji je ukupno dug 600 kilometara. Tim koji vozi čini cetrnaest rekreativaca (profesora, lekara, inzenjera, preduzetnika, vojnih lica…) od kojih najmladji ima 41 godine, a najstariji 62 godine. To je grupa ozbiljnih ljudi za ozbiljnu poruku koju zelimo da prenesemo.

Ukoliko zele da daju podrsku sva udruzenja biciklista na nasoj ruti mogu da se ukljuce u akciju da zajedno u njihovom gradu promovisemo akciju Budi brza I Budi aktivan-izaberi zivot. Posto ekipu prati I novinar snimatelj ,prilozi o voznji bice emitovani na 25 lokalnih televizija, u pisanim I intenet medijima sto ce ujedno biti reklama I za udruzenja biciklista tih gradova.

Spisak gradova je sledeci gde stizu: Svilajnac, Pozarevac, Donji Milanovac, Kladovo, Negotin, Zajecar, Boljevac, Paracin, Cuprija svi zainteresovani kontakt Goran Vasic 063-117-84-99

Bajsologija.rs

Komentari