Žmigavci na rukavici mogli bi spasiti brojne živote

, / 13.12.2013
Bivši programer Zach Vorhies napravio je za bicikliste, skejtere i ostale, rukavice koje su opremljene LED žmigavcima koji se mogu aktivirati jednostavnim klikom

Biciklisti i ostali učesnici u saobraćaju koji nisu opremljeni svetlosnom signalizacijom kao vozači automobila ili motocikala trebali bi rukom signalizirati da žele skrenuti. Pošto to često dešava da ih vozači ne primete na vreme, ili ni ne signaliziraju da planiraju skrenuti.

Kickstarter projekt Zackees Turn Signal Gloves želi učiniti svetlosnu signalizaciju privlačnom, ali i vidljivom, za bicikliste, skejtere, džogere i ostale.

Ovo su obične biciklističke rukavice s odrezanim vrhovima prstiju, na njih su ugrađene LED strelice. Sve što trebate je podići ruku, aktivirati kontakt i vozači iza vas će videti gde planirate skrenuti. Rade na baterije, a podrškom na Kicstarteru za 69 dolara moći ćete rezervisati svoj par. Biće dostupne u raznim bojama, a skuplja verzija imaće punjive baterije.

Rukavice su proizvod  Zacha Vorhiesa, programera koji je pre radio za Google, a u promotivnom videu objašnjava kako su rukavice nastale. Pre par godina je sa prijateljem iz zabave napravio modni dodatak koji svetli. To je na modnoj reviji vidio dizajner koji je naručio još pet kreacija, a među njima je Vorhies napravio i rukavice. Projekt na Kickstarteru trenutno je skupio nešto više od 10.000 dolara, a planirani cilj je 35.000.

Pogledajte VIDEO

Izvor: 24sata.hr

Komentari