USPEO SPEKTAKL “TRI STRANE KOPAONIKA”: Na najdužoj stazi biciklističkog maratona slavili Jana Jolović i Srećko Đolić

Domaći takmičari Jana Jolović i Srećko Đolić trijumfovali na biciklističkom maratonu "Tri strane Kopaonika" po deveti put na našoj planinskoj lepotici.

Najmasovniji biciklistički maraton “Tri strane Kopaonika” održan je po deveti put, sa rekordnim brojem učesnika. U velikoj međunarodnoj konkurenciji, startovalo je preko 400 biciklista, a pobedu na najdužoj stazi “Pančić” odneli su domaći takmičari Jana Jolović i Srećko Đolić.

Biciklističkim maratonom ujedno je završen najposećeniji vikend letnje sezone na Kopaoniku, koji na obe manifestacije “Trail race Kopaonik” i “Tri strane Kopaonika” broji preko 1000 učesnika iz zemlje i inostranstva.

Na stazi “Beli meda” dužine 20km, u kategoriji žena trijumfovala je Neda Nedeljković sa vremenom 1 sat 55 minuta. Kod muškaraca najbržio je bio takmičar iz Crne Gore, Demir Mulić koji je trku završio sa 1 sat i 3 minuta. Na stazi “Jela” u dužini od 33,5km, prvo mesto u kategoriji žena pripalo je tačmičarki iz Makedonije Aniti Velickovskoj sa vremenom 2 sata 11 minuta. U muškoj kategoriji najbrži je bio Alek Bonev iz Bugarske, a on je trku završio za 1 sat i 42 minuta.

Na najdužoj i ujedno najzahtevnijoj stazi “Pančić” koja obilazi sve tri strane Kopaonika u dužini od 50km, trijumfovali su domaći takmičari. Najbrža učesnica bila je Jana Jolović sa vremenom 3 sata, dok je kod muškaraca u izuzetno napetoj završnici pobedio Srećko Đolić sa vremenom 2 sata i 15 minuta.

Učesnici su ove godine imali priliku da se nadmeću i u posebnoj kategoriji električnih bicikala. Na stazi Beli meda pobedu je odnela Milica Bajković sa vremenom 50 minuta, dok je na stazi Jela trijumfovao takmičar iz Makedonije Toshe Gjorgjievski, sa vremenom 1 sat i 24 minuta. “Tri strane Kopaonika” i “Trail race Kopaonik” organizuje sportsko udruženje “Na sve strane” iz Beograda u saradnji sa TO Opštine Raška, JP Skijališta Srbije i Nacionalnim parkom Kopaonik.

Izvor: kurir.rs

Komentari